Annonce
Jelling

Blomster blev givet til den første gæst – Kongernes Jelling holder atter åbent

Morten Teilmann-Jørgensen kunne byde Rita Arndt tilbage på museet med blomster som den første besøgende onsdag morgen. Foto: Kongernes Jelling
Den store åbningsdag var en dag, som de på Kongernes Jelling har set frem til i lang tid. Det var en glæde at få de ansatte på arbejde igen og få lov til at tage imod gæsterne.

Jelling: 21. april er dagen, som man har set frem til mange steder. Her måtte restauranterne åbne, men man skal ikke glemme, at museerne også må åbne denne dag.

Det har de gjort ved Kongernes Jelling, som stod klar med blomster til den første, der kom ind.

- Hun er en, som vi har set før, så hun er kommet her en del. Men det var da dejligt at kunne byde hende velkommen med blomster, siger Morten Teilmann-Jørgensen, museumschef ved Kongernes Jelling, mens han med et smil i stemmen understreger, at det trods alt ikke er alle, som de kan give det.

Annonce


Hun er en, som vi har set før, så hun er kommet her en del. Men det var da dejligt at kunne byde hende velkommen med blomster.

Morten Teilmann-Jørgensen


Ved middagstid onsdag har 194 personer været inde forbi museet. Det er som forventet.

- Vi har ikke forventningen om, at de skal stå i kø for at komme ind. Der har ikke været så mange andre gæster, end dem der var en del af en tur med en skoleklasse, siger Morten Teilmann-Jørgensen og fortsætter:

- Det er dog også meget dejligt med skoleklasserne. Vi har jo fri entre, men skolerne skal betale for, at vi viser rundt på museet. Vi skal få det til at hænge sammen økonomisk, og her er de rundvisninger vigtige.

De har på museet ikke haft mange skoler, der har ringet for at få bestilt rundvisning. En del af det skyldes, at de på skolerne har haft travlt med at få styr på, hvordan man kan lave sådanne ture i en tid med covid-19.

Onsdag har der været klasser fra en skole i Kolding og en fra Stilling, og der er bestilt rundvisning til tre andre skoler de kommende dage.

Skoleklasserne begynder så småt at komme tilbage igen til Kongernes Jelling. Arkivfoto: Anders Kynde


Fine oplevelser med coronapasset

En af de nye ting, som man skal have, er coronapasset, for at må komme ind på museerne. Passet inkluderer en negativ test indenfor 72 timer, eller man er færdigvaccineret eller tidligere har været smittet med covid-19.

Ved Kongernes Jelling har de normalt to indgange, men holder sig til én indgang i denne genåbning, da det ville koste for meget tid for personalet at skulle stå ved to indgange og tjekke for coronapasset. Derfor er det kun indgang ud mod parkeringspladsen.


Vi er ikke vant til, at folk skal vise noget for at komme ind, når de normalt bare kan gå ind. Men det er gået fint.

Morten Teilmann-Jørgensen, museumchef på Kongernes Jelling


- Vi er ikke vant til, at folk skal vise noget for at komme ind, når de normalt bare kan gå ind. Men det er gået fint. Den eneste uheldige oplevelse er en familie, hvor moren ikke kunne komme med ind, da hun ikke havde appen med coronapasset. Hun blev dog bare udenfor, og det var der ingen sure miner over, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Cafeen er dog ikke åbnet endnu på museet, da det er for besværligt indenfor de nuværende restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce