Annonce
Jelling

Blomster til bedstemor og veninden: Rebekka har travlt med blomster ud af huset

Rebekka Laura Lundgren er indehaver af blomsterbutikken Botanik by Rebekka, og hun har for tiden travlt med blomsterleveringer ud af huset. Foto: Mette Mørk
Rebekka Laura Lundgren har i denne tid travlt med blomsterleveringer ud af huset til både havebede og isolerede ældre, mens flere af butikkens produkter er flyttet ud på fortovet til selvbetjening.

Jelling: Døren til blomsterbutikken Botanik by Rebekka står åben, og påskeliljer og stedmoderblomster i kurve fylder gaden, mens sammenplantninger og kulørte dunhammere pryder hylderne indenfor.

Rebekka Laura Lundgren har drevet blomsterbutikken på hjørnet af Mølvangvej og Gormsgade siden februar 2019, og hun har i den tid været godt tilfreds med placeringen.

- Der kommer godt med sollys ind fra syd, og vi er tydelige i bybilledet. Min blomsterdekoratør Rikke Buksti og jeg selv har også bedre plads til at binde buketterne, siger Rebekka Laura Lundgren, der i denne tid ofte er ude af huset med blomsterleveringer.

Hun og kollagen sender blomster og planter afsted til både begravelser, venindegaver og isolerede ældre under coronakrisen, mens hun også tegner bede, der helst skal passe til kundernes haver og personligheder.

- Det er udfordrende, men jeg kunne godt tænke mig at tegne flere bede, da jeg holder meget af planter udendørs. Lige nu kommer der færre kunder ind i butikken, men mange har heldigvis taget mod tilbuddet om gratis levering, så jeg har travlt med kørsel, fortæller Rebekka Laura Lundgren.

Annonce

Vi erhvervsdrivende gør, hvad vi kan, for at der handles lokalt. Det er vigtigere end nogensinde før, hvis detailhandelen skal overleve på den anden side.

Rebekka Laura Lundgren.

Biologi i bagagen

En humleflue suser rundt i døråbningen, som er et synligt bevis på, at det tidlige forår er kommet til Jelling, og Rebekka Laura Lundgren, der har en ph.d. i biologi, haster hen for at komme tæt på insektet.

Og netop titlen som biolog har haft en særlig indvirkning på hendes måde at arbejde på i blomsterbutikken.

- I min afhandling skrev jeg om relationerne mellem dyr og planter, hvilket jeg har taget med mig ind i blomsterfaget. Jeg holder meget af at fortælle mine kunder, at de planter og blomster, de køber, også kan være til gavn for biodiversiteten. Eksempelvis er krokusser og pil brugbare lige nu, da de er vigtige fødekilder for insekter, fortæller Rebekka Laura Lundgren.

Støtten mærkes

På gadehjørnet foran Botanik by Rebekka kan man fylde en pose med blomster, dansk dyrkede krydderurter eller planter og gøre et køb via selvbetjening, hvilket er et nyt tiltag grundet risikoen for coronasmitte.

I blomsterbutikken må der kun befinde sig to kunder ad gangen, og håndsprit og et antivirusprogram på væggen falder lige i øjnene, når man træder ind.

Og under de nye tiltag mærker Rebekka Laura Lundgren en støtte fra kunderne.

- Jeg mærker en kæmpe opbakning fra dem, der bor i Jelling og omegn under coronakrisen. Nogle køber endda en buket alene med henblik på at støtte blomsterbutikken, og det er da rørende, siger hun.

Hun mener samtidigt, at det lokale erhvervsliv i byen skal samarbejde for at stå stærkere. Og det sker allerede.

- Vi erhvervsdrivende gør, hvad vi kan, for at der handles lokalt. Det er vigtigere end nogensinde før, hvis detailhandelen skal overleve på den anden side, siger Rebekka Laura Lundgren.

De mange blomster og planter ud af huset leveres typisk til isolerede ældre og som venindegaver under coronakrisen. Flere handler også blomster for at støtte Rebekka Laura Lundgrens butik. Foto: Mette Mørk
På grund af coronavirus har Rebekka Laura Lundgren indrettet det sådan, at man ved selvbetjening kan købe blomster på gadehjørnet uden for Botanik by Rebekka. Foto: Mette Mørk
Hos Botanik by Rebekka kan man blandt andet få lavet sammenplantninger og bundet buketter. Foto: Mette Mørk
Rebekka Laura Lundgren driver blomsterbutikken Botanik by Rebekka. Foto: Mette Mørk
Rebekka Laura Lundgren driver blomsterbutikken Botanik by Rebekka. Foto: Mette Mørk
Rebekka Laura Lundgren driver blomsterbutikken Botanik by Rebekka. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce