Annonce
Fredericia

Blomsterbutik er kommet godt gennem coronaen: Lige før, vi står med dårlig samvittighed over for detailbranchen

Lone Eriksen og resten af de ansatte hos Gardenia Blomster oplevede ekstra stor travlhed på mors dag. Privatfoto
Hvad der begyndte sløjt, har vendt og er siden blevet til en stor succes. Under coronapandemien har Gardenia Blomster haft gang i butikken. Succesen blomstrede for alvor på mors dag.
Annonce

Erritsø: - Som detailbranchen har haft det, er det lige før, at vi står med dårlig samvittighed over at have haft så travlt, som det har været tilfældet. Vi har på ingen måde været påvirket af coronavirus pånær den første halvanden uges tid, forklarer Lone Eriksen.

Hun er indehaver af Gardenia Blomster, som er beliggende ved rundkørslen på hjørnet af Errisø Bygade og Gl. Landevej, og har mærket, hvordan coronavirussen har påvirket folk handelsvaner. Modsat brancher som tøj og restauration har det dog stort set været en positiv oplevelse ud fra et økonomisk synspunkt.

- I begyndelsen af marts var der halvanden uge, hvor salget faldt brat, så vi skulle minimere vores indkøb. Nogle medarbejdere blev også sendt hjem på selvvalgt ferie, men kort tid efter blomstrede det i bogstavlig forstand op, fortæller hun.

Generelt har blomsterbutikken klaret sig godt henover de seneste par måneder, oplyser indehaveren. Privatfoto
Annonce

Fart på mors dag

Travlheden har bundet i folk, som gerne vil glæde hinanden. Det gælder såvel lokale men også personer fra andre byer rundt i landet, som har været forhindret i at se deres nærmeste under pandemien, forklarer Lone Eriksen.

Søndag 10. maj kulminerede salget på årets største dag for blomsterbutikker - mors dag.

- Vi leverede 400 buketter med bil. Derudover havde vi små 150 buketter klar til afhentning og 120 færdige buketter klar til salg i butikken, men de var udsolgt klokken 9.30, siger Lone Eriksen og tilføjer, at der ligeledes var fem ansatte i butikken, som var travlt beskæftiget med at binde buketter fra 7-15 i løbet af dagen.

- Det er absolut den største dag i løbet af året, men den var ekstra god i år, konstaterer hun.

Faktisk var planen, at man forhåbentligt kunne fylde op med buketter undervejs i løbet af dagen. Dette blev dog aldrig tilfældet.

- Der har desværre nok været enkelte, som gik forgæves, fordi vi havde så travlt, siger Lone Eriksen.

Annonce

Spændt på fremtiden

Med tusinder af afleverede buketter er Lone Eriksen spændt på, om blomstersalget fortsat vil stå i fuldt flor.

- Vi må se, hvad fremtiden bringer. Vi har en del firmakunder, som har været lukket ned i perioden, men det begynder så småt også at komme, ligesom der jo heller ikke har været konfirmationer og bryllupper. Så vi er spændt på, hvordan det kommer til at gå, siger Lone Eriksen.

Til information for læserne kan det i øvrigt nævnes, at fars dag ligger 5. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce