Annonce
Erhverv

Blomsterne flytter ind hos Birkekærs brugskunst

Der er nu både brugskunst og blomsterdekorationer på hylderne hos Birkekær.dk på Boldingvej. Rikke Schytt Madsen (t.v.) har lavet en "shop in shop", hvor hun sælger blomster, mens Karin Birkekær sælger brugskunst. Foto: André Thorup
Rikke Schytt Madsen har åbnet en "shop in shop" hos Birkekær.dk på Boldingvej. Fremover vil det være muligt at købe både blomster og brugskunst fra den lille gårdbutik.

Hejnsvig: Der er nu mere og andet end brugskunst på hylderne hos Birkekær.dk, der udover at være en webshop er en gårdbutik beliggende på Boldingvej 11 – tæt på Gyttegård Golfklub.

Her har Karin Birkekær fra privatadressen gennem de seneste tre år drevet sin egen butik med brugskunst, og nu er der altså også mulighed for at købe blomster.

Rikke Schytt Madsen, der tidligere har haft sin egen butik i Grindsted, har åbnet en ”shop in shop” hos Birkekær.dk. Det betyder, at Karin Birkekær og Rikke Schytt Madsen har blandet brugskunst og blomsterdekorationer, og fra butikken på Boldingvej vil de nu sælge begge dele og på den måde forsøge at få en forretning op at køre.

- Det er måden at drive forretning på i dag. Detailhandlen er presset, så det er en god løsning, at vi er flere om at dele tag, siger Karin Birkekær, der finder det helt naturligt, at flere parter slår pjalterne sammen, når de driver butik. Det er nemlig ikke blevet lettere at få kunder ind i de fysiske butikker i de tyndt befolkede områder.

- Man skal skille sig ud, og man skal have noget, som kunderne har brug for, og så skal man spare på huslejen. I den sammenhæng giver det god mening at lave et samarbejde for at opnå nogle synergieffekter, siger Karin Birkekær.

Annonce

Åbent tre dage om ugen

Tre dage om ugen er dørene åbne i gårdbutikken Birkekær.dk på Boldingvej 11. Det er torsdag og fredag mellem klokken 10 og 17 samt om lørdagen mellem klokken 10 og 14, at der kan handles i butikken.

Der vil desuden være åbent i forretningen søndag den 24. november. Også her vil åbningstiden være mellem klokken 10 og 14.

Har drømt om en gårdbutik

Karin Birkekær har haft sin gårdbutik i de seneste tre år, hvor hun har holdt åbent i tre dage om ugen. Hun arbejder desuden med værelsesudlejning i regi af Bolding Apartments. At hun fik mulighed for at udvide forretningen med en partner, kom ganske pludseligt for hende.

- Rikke kom og bankede på min dør og spurgte, om vi ikke skulle lave noget sammen. Det sagde jeg ja til med det samme, fortæller Karin Birkekær.

Rikke Schytt Madsen var nemlig flyttet på landet ikke langt fra Karin Birkekærs adresse på Boldingvej, og dermed øjnede hun chancen for at få en drøm opfyldt.

- Jeg har længe haft en drøm om at bo på landet og have en gårdbutik. Når Karin i forvejen havde en gårdbutik på den næste gade, spurgte jeg, om vi ikke kunne lave et samarbejde, siger Rikke Schytt Madsen.

Sælger hinandens varer

Rikke Schytt Madsen har titel af florist – det er sådan en, der kan lidt mere med blomster end bare at binde en buket. Butikken på Boldingvej er derfor blevet fyldt med dekorationer og kranse godt blandet med Karin Birkekærs brugskunst. For selvom de formelt driver hver deres forretning, er deres ting blandet.

- Vi står og sælger hinandens varer, men økonomien er adskilt, siger Karin Birkekær, der ser det som en stor gevinst for butikken, at hun nu har fået selskab.

- For mig er det ren win, at Rikke er kommet hen, for hun har en stor kundeportefølje fra sit tidligere arbejde. Så for mig er det en stor fordel, siger Karin Birkekær.

Karin Birkekær og Rikke Schytt Madsen har foreløbig lavet en aftale om at dele butik frem til jul. Herefter vil de gøre status og finde frem til, om deres samarbejde skal forlænges og eventuelt gøres permanent.

Brugskunst og blomsterdekorationer fylder godt op hos Birkekær.dk. Foreløbig er der lavet en aftale om, at parterne vil samarbejde om butikken i tiden frem til nytår. Herefter vil der blive evalueret. Foto: André Thorup
Rikke Schytt Madsen har tidligere haft egen butik i Grindsted. Nu er hun flyttet på landet, og da hun altid har drømt om en gårdbutik, valgte hun at foreslå Karin Birkekær et samarbejde. Foto: André Thorup
Karin Birkekær har i de seneste tre år haft sin gårdbutik på privatadressen, hvor hun desuden driver Bolding Apartments. Nu har hun fået selskab i butikken, da Rikke Schytt Madsen er rykket ind. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce