Annonce
Vejle

Blot to daginstitutioner med smitte trods lempelser

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune, glæder sig over, at lempelser i coronarestriktionerne i daginstitutionerne ikke kan aflæses i indrapporteringen af coronasmitten i de lokale institutioner. Foto: Mette Mørk
Et barn i en daginstitution i Højen og en andet i Kollemorten er den seneste uge konstateret smittet med corona. Lempelser i corona-restriktionerne giver ikke øget smitte.

Vejle: Coronasmitten har de seneste uger ligget nogenlunde stabilt i Vejle Kommune, og er i sammenligning med nabokommunerne landet på et forholdsvis lavt niveau.

Det afspejler sig også i smittetallene fra de lokale daginstitutioner, hvor smitten kun er konstateret i to institutioner den seneste uge.

- Det er glædeligt, at der fortsat er så få tilfælde på dagtilbudsområdet. Restriktionerne blev lempet lidt efter påske, og blandt andet er anbefalingen om små grupper bortfaldet. Det ser ikke ud til at have medført, at der er sket større smittespredning i institutionerne indtil nu, siger dagtilbudschef i Vejle Kommune, Rune Asmund Sørensen.

Annonce

13 børn sendt hjem

I Mælkevejen i Højen blev et barn testet positiv ved en test foretaget onsdag den 14. april. Barnet var i institution dagen før, og 13 børn og tre af institutionens  medarbejdere blev hjemsendt som nære kontakter.


Vi er glade for ikke at skulle sende så mange hjem, da det er en stor opgave for en familie at have et barn, der er nær kontakt.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


- De kan vende tilbage nu, for der er ikke registreret yderligere tilfælde, fortæller Rune Asmund Sørensen, onsdag eftermiddag.

Annonce

Det er en stor opgave

I den anden berørte daginstitution, Kolbøtten i Kollemorten, blev et barn testet positiv ved en test, der blev foretaget mandag.

Barnet har haft symptomer siden torsdag og var sidst i institution samme dag. 33 børn og fire voksne er her hjemsendt som nære kontakter. De kan vende tilbage til Kolbøtten senest fredag.

- Vi er glade for ikke at skulle sende så mange hjem, da det er en stor opgave for en familie at have et barn, der er nær kontakt. Derfor håber vi, at det gode vejr kan hjælpe med at holde smitten nede trods genåbningen, siger dagtilbudschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce