Annonce
AC Horsens

Bo Henriksen: Nu er det nok

AC Horsens træner Bo Henriksen minder om, at AC Horsens trods en skidt periode, stadig har væsentligt bedre chance for at klare frisag end VB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC Horsens' manager glæder sig over, at hans hold trods de mange nederlag stadig har et godt udgangspunkt for at klare frisag i Superligaen.
Annonce

Horsens: Hvornår vender det? AC Horsens resultater i de seneste mange runder i Superligaen har fået spørgsmålet til at presse sig på mange gange hos AC Horsens' manager Bo Henriksen.

- Forhåbentlig vender det torsdag. Vi skal have skabt følelsen af, at nu skal det være. Nu er er det nok, siger Bo Henriksen.

Han har i ugens løb ledt videre i bestræbelserne på at få styr på den mentale balance i AC Horsens' spillertrup.

- Vi har i lang tid haft den indstilling, at vi var i en førerposition bl.a. i forhold til top seks. Det er kommet til at handle for meget om at undgå at lave fejl og undgå at tabe. Nu handler det om, at vi skal ud og jagte en noget. En sejr, der kan vende tingene til vores fordel igen, siger Bo Henriksen.

- Alle spileksperter, blandt mediefolk og en del af vores fans mener, at vi allerede er døde og begravet, så på den baggrund er der ikke noget at miste. Vi skal turde jagte en sejr mod VB, siger manageren.

Vil du helst have 27 point og stå med et par sejre som VB, eller have 32 point som os og have tre kampe tilbage heraf to på hjemmebane. Man behøver ikke at være fodboldprofessor for at regne ud, hvad der er sjovest.

Bo Henriksen

Annonce

Regnestykkerne

AC Horsens står foreløbig kun noteret for det ene point, som holdet fik i første runde i nedrykningsspillet, da det blev 0-0 ude mod Sønderjyske, men sønderjydernes formkurve har været lige så dårlig som AC Horsens', og derfor er forspringet til netop Sønderjyske stadig intakt og på tre point inden de tre sidste kampe.

- Lige nu gælder det vores kamp mod VB. De har lige vundet et par kampe, men vil du helst have 27 point og stå med et par sejre, eller have 32 point som os og have tre kampe tilbage heraf to på hjemmebane. Man behøver ikke at være fodboldprofessor for at regne ud, hvad der er sjovest, siger Bo Henriksen.

- Der er opstået en følelse af, at det næsten er bedre at være VB end AC Horsens, men vi står altså i en situation, hvor vi med en sejr kan begrave Vejle levende, siger Bo Henriksen med henvisning til, at VB i tilfælde af et nederlag vil være 100 pct. sikker på at skulle ud og spille playoffkampe og alt efter udfaldet af kampen mellem Sønderjyske og AGF også kan være meget tæt på at slutte sidst i puljen.

Omvendt kan en sejr til VB åbne puljen for alvor inden de to sidste spillerunder.

Det vil udløse ny modgang til AC Horsens, og netop modgang har også været et tema oven på 3-0 nederlaget i fredags. I den kamp kunne Bo Henriksen se sine tropper falde sammen, da først VB fik scoret på straffespark.

- Energien forsvandt med det mål. Det er en naturlig reaktion, men det er en del af fodbold at komme bagud med 1-0. Det undgår vi nok ikke i fremtiden, så vi har haft fokus på - hvis den situation opstår - hvad gør vi så, siger Bo Henriksen.

Han har i ugens løb fået Mathias Nielsen, Peter Nymann og Søren Reese tilbage på træningsbanen, og de to førstnævnte må bejle kraftigt til en plads i startopstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce