Annonce
Erhverv

Bo opgav landmands-drømmen: Nu er han medejer i familiedrevet VVS-firma

VVS-mester Jørgen Hansen (t.v.) har fået en medejer ombord i Løsning VVS i skikkelse den 32-årige svend i firmaet, Bo Friberg Poulsen. Foto: Henrik Dolmer
Den 32-årige blikkenslager og nybagte aut. gas- og vandmester Bo Friberg Poulsen er kommet med i ejerkredsen bag familieforetagendet Løsning VVS. Den mangeårige indehaver af firmaet, VVS-mester Jørgen Hansen, har fundet den nye medejer i egne rækker.

Løsning/Lindved: 32-årige Bo Friberg Poulsen fra Lindved er ny mand i ejerkredsen i Løsning VVS. Det er mand, der kender firmaet rigtig godt, for han er nemlig udlært VVS'er i netop Løsning VVS.

Små syv år er det blevet til i firmaet siden starten som lærling i februar 2015, og nu er han så blevet en del af ejerkredsen, der desuden tæller VVS-mester Jørgen Hansen og Hans Hansen.

Bo Friberg Poulsen, der oprindeligt er fra Vejle, men som nu er bosat i Lindved, er oprindeligt udlært som landmand, men her var det for svært at udleve drømmen om at blive selvstændig.

Annonce

Fra landmand til VVS'er

- Kapitalbehovet for at kunne overtage en gård er jo enormt, og da jeg altid har haft et ønske om at blive selvstændig på et tidspunkt, så besluttede jeg mig for at kigge i andre retninger, og det blev så VVS-branchen og Løsning VVS, og det har jeg bestemt ikke fortrudt, siger Bo Friberg Poulsen, der tidligere på året blev færdig med en overbygningsuddannelse, så han nu også kan kalde sig autoriseret gas- og vandmester.

- Jeg elsker at nørde med mit fag, så det har været fedt at bygge endnu mere viden og endnu flere færdigheder på, og så giver det bare en ekstra dimension at være med i ledelsen af firmaet. Det gør det bestemt ikke mindre spændende at gå på arbejde, at man ligesom kan være med til at sætte sit præg på tingene, siger Bo Friberg Poulsen.

Annonce

Aftale to år undervejs

Jørgen og Bo begyndte at snakke om et muligt medejerskab allerede for to år siden.

- Tiden siden er gået med, at Bo har taget sin autorisation, og så har vi brugt det seneste års tid på at køre det hele i stilling, og pr. 1. oktober købte han sig så ind i firmaet, siger Jørgen Hansen, der dog ikke har tænkt sig at slippe tøjlerne lige med det første.

- Jeg har vitterligt ingen planer om at stoppe, men dåbsattesten lyver jo ikke. Den siger 61 år, og så kan man jo godt se enden på sit arbejdsliv uden brug af kikkert. Jeg ser Bos indtræden i firmaets ejerkreds som rettidig omhu i form af at få taget hul på et glidende generationsskifte, hvor Bo hen ad vejen kan overtage mere og mere af det, jeg sidder med til daglig, siger Jørgen Hansen.

Annonce

Et nyt kapitel for firmaet

Dermed åbnes der også op for et Løsning VVS, som på sigt bliver noget andet end et familieforetagende.

- Der er ikke nogen af mine børn, der vil ind i firmaet, så det har længe stået klart, at der skulle nogle andre på banen, og her er jeg glad for, at det er blevet én inden for egne rækker, som kender kulturen og ånden i firmaet, siger Jørgen Hansen, der har rigtig mange års anciennitet i firmaet.

Da han vendte tilbage til hjembyen efter sin militærtjeneste, blev han nemlig i første omgang ansat i faderen Hans Hansens firma Løsning VVS til at køre med fyringsolie til firmaets mange kunder. Men efter at have taget et svejsekursus i begyndelsen af 1980'erne, blev det mere og mere VVS-delen, der blev hans arbejdsområde.

Annonce

Over 30 år ved roret

I 1990 tog man hul på det første generationsskifte i firmaet, da Jørgen Hansen overtog en fjerdedel af aktierne i firmaet. Den andel er blevet øget løbende, og det er lidt samme model man går efter her ved generationsskifte nummer to.

- Bo har købt 10 procent af firmaet her pr. 1. oktober, og det er så tanken, at han over tid skal overtage en større og større del af aktierne, siger Jørgen Hansen.

I mange år drev Løsning VVS også en butik, der blandt andet solgte hårde hvidevarer, badeværelser og udstyr til bad, køkken og VVS-artikler. Den butik lukkede Jørgen Hansen imidlertid ned i 2013, da tiden var løbet fra den type små VVS-butikker.

Annonce

Har 15 medarbejdere

Firmaet er i dag leveringsdygtig i alle former for VVS-arbejde for både private og virksomheder. Der er p. t. 15 ansatte i firmaet, og der er faktisk så mange opgaver, at Jørgen og Bo godt kunne bruge et par folk mere.

Jeg har vitterligt ingen planer om at stoppe, men dåbsattesten lyver jo ikke. Den siger 61 år, og så kan man jo godt se enden på sit arbejdsliv uden brug af kikkert.

Jørgen Hansen, VVS-mester i Løsning VVS

- Men de rigtige folk er simpelthen ikke ledige på markedet lige nu, så vi ligger vandret i luften, siger Jørgen Hansen.


Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce