Annonce
Egtved

Bofæller til seniorbofællesskabet Blicherbo søges

Esther Jakobsen og Jørn Ølholm nyder hinandens selskab i Blicherbo. De håber, at flere har lyst til at flytte ind i seniorbofællesskabet og blive en del af fællesskabet. PR-foto: Vejle Kommune
De to første beboere er nu flyttet ind i det nye seniorbofællesskab Blicherbo i Bredsten. Der er fortsat plads til 11 beboere i fællesskabet.
Annonce

Bredsten: 92-årige Esther Jakobsen og 82-årige Jørn Ølholm ønsker et bofællesskab med andre ældre og er nu flyttet ind i Blicherbo i Bredsten, hvor de kan kombinere privatliv i egen lejlighed med et godt naboskab og trygheden ved at bo sammen med andre. Der er desuden tilknyttet en medarbejder, der skal få fællesskabet til at leve og sætte aktiviteter i gang. Så rammerne er på plads.

Nu står 11 indflytningsklare lejligheder klar til nye beboere.


Nu er de første to beboere flyttet ind, så vi håber, at flere får øjnene op for Blicherbo.

Helle Brinch, seniorchef


- De i alt 13 lejligheder var klar 1. juli, men på grund af corona har det eksempelvis ikke været muligt at holde åbent hus for at fremvise stedet for interesserede. Hjemmeplejen har informeret om tilbuddet, der er uddelt postkort, og vi har fortalt de borgere, der har kontaktet os for at blive visiteret til en ældrebolig, om Blicherbo. Men det kan være svært at være den første, der flytter ind. Nu er de første to beboere flyttet ind, så vi håber, at flere får øjnene op for Blicherbo, siger seniorchef i Vejle Kommune Helle Brinch i en pressemeddelelse.

Annonce

Ønskede tryghed og naboskab

Det samme gør stedets foreløbige eneste beboere, Esther Jakobsen og Jørn Ølholm:

- Her er dejligt. Vi bor tæt på naturen og har indkøb, aktivitetscenter og en cafe, hvor vi kan få vores varme mad, lige om hjørnet.

Mens Jørn Ølholm tog springet og flyttede fra Vejle til Bredsten, har Esther Jacobsen boet i et rækkehus i Bredsten i mange år. For begge var det ønsket om et tættere naboskab og trygheden i at bo tæt på andre, der gjorde, at de flyttede ind i bofællesskabet.

Dette taler netop ind i en generel tendens blandt de ældre generationer, som søger mod moderne bofællesskaber - et alternativt kollektiv - hvor der er plads til individet, men samtidig også er fokus på fællesfaciliteter og fælles aktiviteter. Af samme grund besluttede Vejle Kommune at bruge de plejeboliger, som lå ved siden af Plejecenter Stensvang, til tryghedsboliger i et bofællesskab for ældre.

Vil man vide mere eller bestille tid til en rundvisning kan det ske på telefon 76 81 00 82, eller man kan se mere på www.vejle.dk/blicherbo. /vfo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce