Annonce
Vejle

Bogstavsfliser skal hylde stor Vejle-forfatter

Sådan illustrerer kunstneren Anders Bonnesen sin idé til ny udsmykning i Flegmade.

Den renoverede gade med bedre plads til fodgængere og cyklister vil i bogstaveligste forstand byde på gadekunst

Annonce

Vejle: Har man sans for bogstaver og digte, venter der nye oplevelser i Flegmade om få måneder.

Den slidte gade mellem Enghavevej og Boulevarden er på vej gennem en større renovering. Lige nu er Vejle Spildevand i fuld gang med at udskifte kloakledningerne - og når arbejdet under jordoverfladen er afsluttet, går kommunen i gang over jorden i forbindelse med det store supercykelsti-projekt.

Det er her, de kunstneriske fliser kommer ind i gadebilledet. I samarbejde med Statens Kunstfond har kommunen fået penge til kunstnerisk udsmykning - og her er valget faldet på en scrabble/wordfeud-lignende bogstavudsmykning udført af kunstneren Anders Bonnesen.

Inde i den første fabrik er der en anden - Inde i den anden fabrik er der en tredje - Inde i den tredje er en fjerde etc. fabrik - Inde i fabrik nr. 3517 står der en mand ved en maskine - I fabrik nr. 1423 står der en mand ved en maskine - Mand nr. 8611 har hele tiden fablet om frihed - For enden af alle de forenede fabrikker står er en mand og tjener penge

Inger Christensen - uddrag af digtet Handlingen fra

Kort om kunstneren

Anders Bonnesen, født 1976, er billedhugger, uddannet fra henholdsvis Det Jyske Kunstakademi og Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra han dimitterede i 2005.Med til at drive udstillingsstedet rum 46, Århus. Medlem af Kunstnersammenslutningen Kammeraterne og del af Skulpturklubben KUBIK.

Modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium og var samme år med til at stifte og drive det kunstnerdrevne udstillingssted Skulpturiet, som lukkede i 2012.

Yderligere modtog Anders Bonnesen i 2011 Astrid Noacks Legat, samt var nomineret til Bukdahls Bet 2013.

Kilder: Anders Bonnesens hjemmeside og Holbæk Kunsthøjskoles hjemmeside

Flegmade forbinder Enghavevej ved Mariaparken med Boulevarden ved Campus Vejle, og mange studerende benytter hver dag gaden til og fra skole. Nu bliver den renoveret og en del af den nye supercykelsti gennem Vejle fra Rødkilde Gymnasium til Rosborg Gymnasium/Campus Vejle. Illustration: Vejle Kommune
Annonce

Digte på fortovet

Bogstaverne skal blandt andet bruges til at hylde forfatteren Inger Christensen, der er født i Vejle, og blandt andet har skrevet hovedværket "Det" fra 1969. Sentenserne i gaden vil være uddrag af hendes digte.

Ifølge Anders Bonnesen er ideen, at skabe dekoration, der får de mange studerende, der haster gennem gaden på vej til og fra Campus Vejle og Syddansk erhvervsskole, til at løfte blikket fra deres smartphones. Og måske bliver de så grebet, at de opholder sig lidt længere i gaden.

Som nævnt har kommunen sikret sig støtte fra Statens Kunstværk til projektet - og som stadsarkitekt Lisbeth Wolters siger, er det ideen med bogstavfliser oplagt:

- Vi skal jo under alle omstændigheder lægge nye fliser - og her får vi mere end blot et fortov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Annonce