Annonce
Vejle

Bogudgivelse: Nu fortælles historien om Vejles smukke ådal

Bogen om Vejle Ådal er udgivet med støtte fra Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat, Good Food Group, Jelling Sparekasses Fond, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Vejle Kommune Teknik & Miljø, VAF-fonden, Den Hindborgske Fond og Sinatur Hotel Haraldskær. Foto: Fra bogen

Bog om Ådalen, der er en pendent til den poulære bog om Vejle Fjord, præsenteres 23. oktober på Sinatur Hotel Haraldskær.

Vejle: Den enestående natur i Vejle Ådal er i centrum i en ny stor bog, som udgives af Byhistorisk Forlag i Vejle. Bogen præsenterets mandag 23. oktober på Sinatur Hotel Haraldskær klokken 15.

"Vejle Ådal - historie, natur, mennesker og kultur" er en pendent til bogen om Vejle Fjord, som udkom for et par år siden. Bogen blev en stor succes, den blev revet væk og er forlængst udsolgt.

Vejle Fjord og Vejle Ådal hænger uløseligt sammen, og derfor har det været naturligt også at beskrive den vestlige del af den store revne i jorden, som de til sammen udgør.

Historikeren Poul Porskær Poulsen er ligesom ved bogen om Vejle Fjord både en af forfatterne og har samtidig redigeret det store bogværk.

Ud på hedesletten

I bogen om ådalen tager forfatterne Anders Grosen, Steen Hedrup, Gert Hougaard Rasmussen, Poul Ulrich Jensen, Vigand Rasmussen, Nina Damsgaard, Tore Teglbjærg og Poul Porskær Poulsen læserne med til Engelsholm Sø, ind i plantagerne, ud på den store hedeslette og ned i Randbøldal og Egtved Ådal.

Herfra går det videre forbi Tørskind, Ravning og Bindeballe, videre til Bredsten, Vingsted, Skibet og Haraldskær samt meget andet ind imellem.

Rejsen slutter ved indkørslen til Vejle med Knabberup Sø og Kongens Kær og Vejles vestlige del. Forfatterne og fotograferne, som er Britta Egebjerg, Anders Grosen, Gert Hougaard Rasmussen og Johs. Rahbek, fortæller om geologi, natur, kulturhistorie, menneskelig virkesomhed og meget andet.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - Ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

Har du en plan B klar? Vigtig vej gennem Vejle spærres

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce