Annonce
Sport

Bokselandskamp: Danmark fik revanche mod tamme tyskere

Patrick Lika fik debut på landsholdet mod en langt mere rutineret modstander. Foto: Dorte Adelfred.

Vejle: Det tyske bokselandshold var skuffelse. De kom til Danmark med nogle af deres næstbedste boksere, men de fik store klø.

Allerede inden pausen havde Danmark sikret sig sejren i landskampen med en føring på 5-0.

De 1000 tilskuere var imponerede over danskerne, men de fik ikke den ventede modstand i de lette klasser.

I 1983 fik danskerne store klø med 10-2 mod Tyskland med Peter Hussing og Graciano Rocchigiani i spidsen i Vejle.

Denne gang var det et tysk hold uden de store profiler, der besøgte Vejle.

Efter pausen kom tyskerne med et par klasseboksere, der mødte Nikki Møller Nielsen og Patrick Lika, og som sikrede de tyske sejre.

Danmark vandt landskampen med 7-2. Det burde have været 6-3, men det var en fremragende indsats mod nogle lidt for blege tyskere i fem af kampene.

Nikolai Terteryan åbnede bokselandskampen med at bringe Danmark foran 1-0 og med overbevisende boksning. Han var specielt i anden omgang velboksende, men gav i det hele taget publikum en fremragende kamp og en prøve på de store muligheder, han. Tyskeren Alban Ariti var til tælling i 3. omgang. Dommernes afgørelse: 5-0 til Nikolai Terteryan, der havde Arben Lika i ringhjørnet.

Annonce

Danmark-Tyskland 7-2

Resultaterne fra boksestævnet i Rosborghallen i Vejle:

Forkampe

Amir Ibajov, BK Wedala, 5-0 over Ibrahim Barayev, IK Semper Haderslev.

Malik Tanis, Herning, 5-0 over Mark Jensen, BK Wedala.

Mark Thorup, FAK Aarhus, 5-0 over Thomas Nielsen, BK Wedala.

Sebastian Terteryan, BK Wedala, 5-0 over Kasper Walton, BK Vitus.

Jakob Bank, BK Wedala, 5-0 over Christian Bisimwa, Kolding.

Landskampen

Danmark-Tyskland 7-2

Nikolai Terteryan-Alban Ariti 5-0

Danny Jensen-Umar Bajwa 5-0

Frederik L. Jensen-Remi Bojami 5-0

Allan Malla-Rashid Ali 4-1

Alix Sennels-Damniel Meyer 3-2

Nikki Møller Nielsen-Kevin Boakye 0-5

Amra Allmann-Silvio Schierle 4-1

Patrick Lika-Amar Abduljabar 0-5

Morten Givskov-Collin Bissenberger 3-2

Slog bokser ud af ringen

Danmark har en stærk dansk mester i letvægt. Danny Jensen har skiftet fra Nordsalling til Hornslet, og det er han kun blevet stærkere af. Han sendte sin tyske modstander Umar Bajwa ud af ringen i 2. omgang og sad på kampen fra start til slut. 5-0 til Danny Jensen og 2-0 til Danmark.

Frederik Lundgaard Jensen er Danmarks bedste internationale bokser, men hans arrogante stil er ikke nogen fordel for ham. Han var overbevisende mod Remi Bojami, men nogen god boksekamp blev det aldrig. Frederik havde fordel af sin lange rækkevidde, og der var ingen tvivl om hans sejr. Tyskeren var til tælling i tredje omgang. 3-0 til Danmark.

Allan Mallas kamp mod Rashid Ali blev en rodet forestilling og hidtil dårligste kamp i landskampen. Allan Malla fik sejren med 4-1, og det var i orden, men danskeren var en skuffelse, og tyskeren endnu ringere. 4-0 til Danmark.

Alix Sennels fik aftenens største bifald. Han havde en stor skare af fans med og skulle møde Daniel Meyer fra Schwerin med 103 kampe på bagen. Allerede i kampens start fik tyskeren en flænge i panden, og det var en gåde, hvorfor lægen ikke stoppede ham med det samme. Blodet flød fra flængen. Den tyske højrefodsbokser viste gå-på-mod og gav Kolding-bokseren god modstand. Kampen gik tiden ud, og tyskeren fik ikke flere problemer med flængen. Ali vandt 3-2, og han afgjorde dermed landskampen med en dansk føring på 5-0.

Tysk mester

Nikki Møller Nielsen var som bebudet oppe mod den bedste tyskerne. Han gik tappert til opgaven og gjorde det godt, men der var ingen tvivl om den tyske sejr på 5-0.

Kevin Boakye var en klassebokser med et tørt hug. Nikki var hårdt ramt flere gange, men var hårdfør og ikke til tælling en eneste gang.

Det skyldes hans gode træningstilstand. Nikki Møller Nielsen skabte en god kamp, og tyskerne fik rettet op på sit renommé efter fem mindre gode præstationer.

Amre Allmann vandt 4-1 over Silvio Schierle i letsværvægt i en rigtig herrekamp, hvor danskeren boksede langt bedre end ventet. Han gik til den fysisk stærke tysker med mod og mandshjerte, og hans store heppekor med den tidligere VB-angriber Imed Louati jublede efter hans velfortjente sejr.

Nikki Møller Nielsen gav den tyske mester hård kamp. Foto: Dorte Adelfred.

På arbejde

Patrick Lika kom på hårdt arbejde mod Amar Abduljabar, der deltog ved VM i sværvægt i 2019.

Tyskeren var fysisk stærkere og mere rutineret end Patrick, som gik tappert til opgaven.

Begge boksere var dødtrætte til sidst, og det blev afslutningen ikke kønnere af.

En sikker pointsejr til tyskeren, der var en klasse bedre med mere end 100 kampe ned Patrick med 24 kampe.

Ingen var til tælling. 5-0 til Amar, der stammer fra Armenien.

Morten Givskov var oppe mod Collin Bissenberger, der var en oprejst type i en Teofilo Stevenson-stil.

De to boksere stod godt til hinanden, og det var en velbokset supersværvægtskamp. Bissenberger, der er fra Hamburg, tabte finalen ved de tyske mesterskaber.

Morten Givskov gik friskt til opgaven mod den ældre og mere erfarne tysker, der dog havde et mindre pointforspring, bl.a. fordi danskeren tabte sin tandbeskytter to gange og fik en advarsel.

Derfor var det en foræring, at Morten Givskov fik sejren med 3-2, og tyskeren tog sig fortvivlet til hovedet. Forståeligt.

Der var fire danske dommere i supersværvægtskampen. Tre af dem havde misforstået deres opgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce