Annonce
Hedensted

Bold, basket og badminton: Nu skal kommunens haller gøres tilgængelige for alle

Forsøgsprojektet "Det gode liv i hallerne" skal gøre kommunens haller tilgængelige for hele lokalområdet - uanset om man er medlem af en idrætsforening eller ej.
To af Hedensted Kommunes haller har tilmeldt sig et forsøgsprojekt, som skal gøre kommunens haller tilgængelige for alle - uanset om man er medlem af en idrætsforening eller ej.

Hedensted: Det bliver nu muligt at tage et slag badminton eller en indendørs fodboldkamp, selvom du ikke er medlem af en idrætsforening.

Udvalget for tværgående politik har i 2019 arbejdet med udviklingen af en sundhedspolitik, der har fået byrådet og en gruppe borgere til at udarbejde en vision med fokus på de fysiske rammer i kommunen, hvor mere fleksibel adgang til idrætsfaciliteterne står højt på ønskelisten.

Dette har nu medført forsøgsprojektet "Det gode liv i hallerne", der skal gøre hallerne frit tilgængelige for hele lokalområdet.

Annonce

Liselotte Hillestrøm (S), udvalgsformand for kommunens fritid- og fællesskabsudvalg, mener, at projektet giver god mening for både borgere og hallerne.

- Vi har i kommunen mange foreningsmedlemmer, der hver dag er aktive sammen i vores selvejende idrætshaller, men vi er meget interesseret i, hvordan vi kan gøre hallerne attraktive for flere, udtaler Liselotte Hillestrøm i en pressemeddelelse – og tilføjer:

- Selvom vi har stor opbakning til det lokale foreningsliv, så kan vi se, at flere vælger også at være sammen i andre fællesskaber, og det skal hallerne også kunne bruges til.

Et samlingspunkt for alle

Hidtil har Rårup Hallen og Barrit Kultur- og Idrætscenter tilmeldt sig forsøgsprojektet, mens to andre haller har udtrykt interesse for at være med.

- Vi har løbende fokus på at gøre hallen mere attraktiv, blandt andet ved at tilbyde nye aktiviteter i samarbejde med idrætsforeningen. Med forsøgsprojektet får vi nu endnu flere muligheder for dem, der ikke lige melder sig ind i foreningen. Det vigtigste er, at vi gør det nemt for alle at bruge hallen som samlingspunkt, udtaler Christian Rasmussen, halinspektør i Rårup Hallen, i samme pressemeddelelse.

Der vil i forbindelse med projektet blive sat kameratællere op i hallerne, som skal give viden om, hvor mange der anvender hallen og hvornår, ligesom kameratællerne skal levere data til beregning af tilskud til hallerne.

Kameratællerne vil ligeledes blive sat op i kommunens resterende haller.

Forsøgsprojektet varer i første omgang ét år med start primo august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce