Annonce
Hedensted

Bolden er skiftet ud med tastatur: Men drømmen er den samme

Det første kommunemesterskab i e-sport blev afviklet i weekenden i Hedensted. Foto: Michael Svenningsen
Det første e-sports kommunemesterskab bliver afviklet i Hedensted i denne weekend med omkring 100 deltagere fra fire lokale klubber.

Hedensted: Kun lyset fra skærmene og de skiftende farver fra tastaturer, mus og headset lyser Hedensted Centrets Hal A op. 12 langborde er sat op i den ene ende af hallen - ét til hvert hold - og på et podie står yderligere 10 computere - fem på hver sin side af en storskærm, hvor vi kan følge spillernes virtuelle færden rundt i spillet Counterstrikes forladte byer.

Vi er til det første officielle kommunemesterskab i e-sport. Disciplinen hedder CS:Go, og i løbet af lørdag og søndag skal de i alt 12 tilmeldte hold fra fire forskellige klubber dyste om den store sølvpokal, der lige nu soler sig i computerskærmenes lys på sin piedestal under storskærmen.

- Det er vildt spændende og sjovt at være med til kommunemesterskabet. Det her er jo vores sportsgren. Det vi interesser os for, og det virker næsten, som når de professionelle spiller, fortæller 14-årige Simon Madsen, der spiller for Hedensted E-sport, mens han sammen med sine fire holdkammerater gør klar til weekendens første kamp, der står mod Ølsted.

Efter lidt server-nedbrud og tekniske vanskeligheder er uret nu begyndt at tælle ned til start. Spillet handler om at blive det hold, der først får 16 point. Der gives et point i hver runde, som varer to minutter. Pointet gives til det hold, der slår modstanderholdets fem spillere ihjel.

Annonce

Vil være pro

Ligesom holdkammeraten Emil Kjeldal Jensen har Simon Madsen været en del af Hedensted E-sport, siden klubben åbnede i efteråret, men drømmen rækker allerede langt længere ud i verden. Måske endda med kommunemesterskabet som afsæt.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille professionelt. Jeg håber da på, der kommer nogen talentspejdere, der kan se, hvad vi kan. Det er min helt store drøm, lyder det håbefuldt fra Emil Kjeldal Jensen, da den første kamp er spillet færdig.

Hedensted-holdet vandt overlegent, og der uddeles hurtigt anerkendende håndslag og rosende kommentar internt blandt spillerne, inden de rejser sig og går over til modstanderholdet for at sige tak for kampen. Man er vel sportsfolk.

- Vi skal bare blive ved på den her måde og kommunikere lige så godt, som vi gør nu. Det er skide godt, lyder det begejstret fra Emil Kjeldal Jensen til sin holdkammerater.

Det blev dog holdet Sole Elite, der løb med titlen, som de første kommunemestre. På anden pladsen kom Sole Alpha, mens Hedensted 1 løb med tredjepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Annonce