Annonce
Erhverv

Bolig på havnen: Så er containerne hejst på plads

Container Living løftede onsdag de første bolig-containere på plads på havnen. Foto: Mette Mørk

Container Living fik onsdag hejst fire containere på plads i Kanalbyen. Containerne bliver til multirum, airbnb-lejligheder, vinklub og erhvervslejemål.

Fredericia: - Det er en stor dag for et lille projekt.

Sådan sagde direktør for Container Living Brian Gade onsdag middag, da to containere netop var løftet på plads i Kanalbyen. I alt otte containere skal danne ramme om multirum, airbnb-lejligheder, vinklub og erhvervslejemål.

Håndværkerne begyndte kl. 9.30 og fortsætter arbejdet hele dagen, så fire containere kan indtage deres plads onsdag. De efterfølgende fire, som skal placeres oven på de nuværende, bliver placeret i slutningen af næste uge, oplyste projektleder Daniel Dyrberg.

Containerne er nye og hentet med skib i Kina. De er isolerede indvendigt, så den udvendige side fremstår i stål i forskellige farver. Containerne er placeret to og to, så langsiderne står langs hinanden, så de er lettere at indrette. De otte containere er placeret midlertidigt, for Container Living har en syvårig kontrakt med Kanalbyen.

Containerne bliver placeret i et rammesystem, som Container Living netop har taget patent på. Foto: Mette Mørk

Taget patent på rammesystem

Container Living har netop fået patent på et nyt rammesystem, som containerne på havnen bliver sat op i.

- Vi har købt en stor grund i Roskilde på et par tusinde kvadratmeter, hvor vi placerer containere i fire etager. Det skal være boliger og en smule erhverv. Til det bruger vi også det nye rammesystem, fortalte Brian Gade.

Fordelen ved containerne er, at de let kan flyttes og dermed bruges til andre formål andre steder.

Kanalbyen har lejet multirummet i stueetagen, og der bliver tre airbnb-lejligheder, hvor Fredericia Teater vil benytte lejlighederne i perioder. Desuden bliver der et mindre erhvervslejemål og en vinklub.

Boligerne bliver placeret i Kanalbyen. De bliver indrettet til bland andet airbnb-lejligheder, som blandt andet Fredericia Teater vil benytte. Foto: Mette Mørk
Container Living løftede onsdag de første bolig-containere på plads på havnen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce