Annonce
Jelling

Boligejere i Jelling undgår med nød og næppe stor ekstraregning: - Hvis vi ikke var skiftet, var der tale om næsten en fordobling af prisen

Boligejere i Jelling undgår en stor ekstraregning på varme, fordi Jelling Varmeværk netop har tilsluttet sig Tvis. Det glæder Frans Andersen, som er formand for Jelling Varmeværk. Arkivfoto: Anders Kynde
Jelling Varmeværk er fornylig overgået til til Tvis og det har vist sig at være en rigtig god beslutning, når man ser på de stigende varmepriser i Danmark.

Jelling: En fordobling af prisen på varme.

Det kunne have været den virkelighed, som boligejere i Jelling måtte have affundet sig med i 2022. Men så slemt går det heldigvis langt fra.

Lige før jul tilsluttede Jelling Varmeværk sig nemlig endeligt til distributionsselskabet Tvis, og det har vist sig at være en rigtig god beslutning.

Annonce

- Jeg vil ikke kalde det held, men nok nærmere dygtigt arbejde. Vi skulle egentlig have været koblet på i oktober, men på grund af forsinkelse i gravearbejdet med nedlægning af rørene i Vejle, er vi først blevet tilsluttet sidst i december, siger Frans Andersen, som er formand for Jelling Varmeværk.

Tingene ville have set noget anderledes ud, hvis vi havde været afhængige af andre brændsler såsom gas. For prisen på gas er steget markant.

Frans Andersen, formand for Jelling Varmeværk

Han lægger ikke skjul på, at tilslutningen til Tvis har været med store årsag til, at prisen på varme i Jelling vil være uændret i 2022.

- Tingene ville have set noget anderledes ud, hvis vi havde været afhængige af andre brændsler såsom gas. For prisen på gas er steget markant. Men det er vi ikke længere, fordi vi er overgået til Tvis, siger formanden.

Grøn energi

Noget som Frans Andersen og resten af bestyrelsen af Jelling Varmeværk er ekstra glade for lige nu, er at der er blevet slukket for de store skorstene i Jelling.

- Vi vil gerne overgå til mere grøn energi, og derfor havde vi et mål om at få slukket for skorstenene. Derudover har vi også en masse solpaneler, som sørger for at dække 30 procent af vores årlige varmeforbrug. Og det er jo en gratis energi, som er konstant, fortæller Frans Andersen.

Jelling Varmeværk har løbende meldt ud til folk i Jelling, at de ikke skulle frygt en større varmeregning i 2022.

- Hvis nu folk i byen stod overfor en fordobling af deres varmeregning, så er jeg sikker på, at vi havde hørt fra dem. Men det har ikke været tilfældet i denne omgang.

I en pressemeddelelse skriver Jelling Varmeværk.

"Det var tydeligt, at Jelling borgerne var generet af meget gravearbejde i 2021. Men på den lange bane vil den lave varmepris, samt ansvarligheden i forhold til at opnå lavere CO2-udledning, overskygge disse gener. Jelling bidrager klart til Vejle Kommunes mål for lavere CO2-udledning".

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8.klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce