Annonce
Vejle

Boliger på vej i tidligere rigmands have: Men politikerne er uenige

I dag ligger Olaf Haahrs gamle villa fra 1917 ensom øverst på den store grund. Hvis planerne gennemføres, forsvinder villaen, der tilbage i 2016 blev sat til salg for 25 millioner kroner. Arkivfoto: Kaare Johansen
Venstres Per Olesen har svært ved at se 31 boliger på den 16.000 kvadratmeter store grund, der indtil for et par år siden tilhørte Olaf Haahr.

Bredballe: 31 boliger fordelt to og to i 14 sammenhængende huse plus et enkelt treboligprojekt.

Sådan lyder den ene af to muligheder for udnyttelsen af benzinkongen Olaf Haahrs tidligere grund ved Seligmannsvej i Bredballe.

Alternativt kan der bygges 14 villaer i området ifølge forslaget til en ny lokalplan for den 16.000 kvadratmeter store grund, der skråner ned mod jernbanen ved tredje tunnel.

Den første af de to muligheder i projektet fra Reka Gruppen huer ikke Venstres byrådsmedlem Per Olesen. Da sagen mandag var på dagsordenen i økonomivalget, valgte han ikke at stemme for at sende lokalplanforslaget i høring:

- Jeg tog forbehold i forhold til, hvordan jeg vil stemme i byrådssalen. Måske er jeg med på at sende lokalplanforslaget i høring. Men 31 boliger er efter min mening for meget i et kvarter med store Bredballe villaer, forklarer Per Olesen.

Det kan godt være, at Haahr havde fem-seks biler, men han kørte jo ikke i dem alle sammen på en gang.

Per Olesen (V), byrådsmedlem

Trafik bekymrer

Han har fået et par henvendelser fra beboere i området - men som han siger, er sagen ikke noget, han er dykket dybt ned i.

- Jeg synes bare, der er stor forskel på, at der tidligere har ligget ét hus på en stor grund, og at man nu måske skal op på 31. Jeg tænker også på trafikken. Det kan godt være, at Haahr havde fem-seks biler, men han kørte jo ikke i dem alle sammen på en gang, konstaterer Per Olesen.

Foreløbig er han den eneste byrådspolitiker, der har problemer med at sende lokalplanen i høring. Et enigt teknisk udvalg gik ind for at sende planen videre og i økonomiudvalget stod Per Olesen også alene.

Teknisk udvalgs formand, Christoffer Melson, der er partifælle med Per Olesen, kan dog godt følge en del af bekymringen:

- Ifølge kommuneplanen er vi forpligtede til at få udarbejdet en lokalplan. så nu må vi se, hvad der kommer af reaktioner i høringsperioden, siger Christoffer Melson.

Teknisk udvalgs formand kalder projektet specielt, men hæfter sig samtidigt ved, at der i forbindelse med lokalplanen etableres en redningsvej til området på den nuværende redningssti, der strækker sig langs grunden og jernbanen. Dermed skabes en alternativ nødforbindelse til den hårdt belastede tredje tunnel.

Proces har trukket ud

På onsdag skal det samlede byråd tage stilling til, om planen skal sendes i høring - og det vil et bredt flertal gå ind for. Derefter venter otte ugers høringsfase, inden lokalplanen igen havner på byrådspolitikernes bord.

I forvejen har arbejdet med lokalplanen trukket ud. Da avisen i juli sidste år talte med direktør Jesper Kristensen fra udviklingsfirmaet, forventede han, at første spadestik kunne tages i starten af 2019.

Den forventning er bristet. Nu kan lokalplanen tidligst vedtages endeligt lige efter sommerferien, så der vil formentlig stå 2020 på kalenderen, før arbejdet kan gå i gang.

Oprindeligt var forslaget om 14 villaer i stedet for 31 rækkehuse ikke en del af planen - og den fremgår heller ikke af Reka Gruppens hjemmeside. Her er det fortsat projektet Fjordrækkerne med 31 tæt-lav boliger, der reklameres for.

Udsigt over fjorden

Projektområdet i Bredballe ligger på en sydvendt skråning med udsigt til Vejle Fjord.

De planlagte boliger skal bygges i to etager og indpasses i det skrånende terræn, der tidligere var en parklignende have til Olaf Haahrs store villa.

Planen er at fjerne villaen og opføre 31 tæt-lave boliger, fordelt på 14 dobbelthuse og et rækkehus med 3 boliger. Alternativt er der åbnet for 14 villaer i forslaget til lokalplan.

De planlagte tæt-lav boliger får et areal på mellem 130 og 160 kvadratmeter på cirka 400 kvadratmeter store grunde.

Bygges der 31 boliger, er der planlagt vejadgang fra både Tirsbjergvej og Seligmannsvej. Hvis det ender med villaer, er det ifølge lokalplanforslaget tilstrækkeligt med vejadgang fra Seligmannsvej.

For at understrege de landskabelige værdier i området vil tæt-lav husene, der er tegnet af københavnske WE Architecture, blive anlagt med grøn bevoksning på taget.

Når projektet er afsluttet, bliver det knap 16.000 kvadratmeter store område åbnet op til glæde for blandt andet naboerne.

Kilder: Reka Gruppen og lokalplanforslag 1274

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce