Annonce
Hedensted

Boligfirma vil bygge i landsby: De første lejere har allerede reserveret

De 10 boliger på Midtvej i Korning kommer til at brede sig over 100 kvm bebyggelse og bestå af både have, carport med opladning til el-bil samt skur. Samtidig holdes forbrugsudgifterne helt nede, da der er tale om lavenergi-byggeri med solceller. Pressefoto: Blanc Production/Mads Gregersen
Efter netop at være i mål med 28 nye lejligheder i Daugård og Lindved, vil GS Boligudlejning nu bygge i Korning. 10 beboere forventes at kunne flytte ind næste sommer - og en håndfuld potentielle lejere har for længst meldt sig.

Korning: Fire værelser fordelt på 100 kvm handicapvenlig lavenergibolig med solceller, carport og have.

Det er i korte træk, hvad GS Boligudlejning næste måned går i gang med at bygge på Midtvej i Korning, som i øjeblikket blot består af en tom mark med en håndfuld skelpæle.

De i alt 10 lejligheder, som står klar til indflytning i løbet af næste sommer, henvender sig ifølge medejer Christian Skifter til alle fra det ældre ægtepar til den unge, spirende børnefamilie.

- Vi går op i at lave huse, vi selv vil bo i, frem for bare at at få flest mulige kvadratmeter ind på mest mulig jord. Derfor har vi også valgt at gå forrest på den grønne del og blandt andet forberedt til opladning af elbiler i carporten. Vi ser det som et godt signal at sende, at man også kan tænke i at have en elbil i en lejebolig, siger han.

Annonce
Vi har oplevet stor interesse og fået mange pæne ord for, at vi tør binde an på lejeboliger i en by som Korning. Men så længe vi ved, at vi har de bedste boliger i et lille lokalsamfund, er vi ikke bange for urbaniseringen.

Christian Skifter, medejer, GS Boligudlejning

Går bevist efter de små byer

Selvom det er første gang, GS Boligudlejning - tidligere GGS Boligudlejning - bygger i Korning, er det langt fra et særtilfælde at se firmaets lejligheder i områdets mindre byer.

I skrivende stund tæller porteføljen af udlejningsejendomme blandt andet Daugård, Lindved, Øster Snede, Hornstrup Kirkeby og Strib, mens yderligere boliger er på vej i Lindved.

Og at postnumrene ikke ligefrem dækker over storbyer, er bestemt ikke et tilfælde.

- Vi oplever, at mange ældre ønsker at blive boende i lokalområdet, men desværre har svært ved at finde kvalitetsboliger til leje. Samtidig søger mange børnefamilier også væk fra de store byer på grund af ønsket om tryghed og nærvær - børnene kan jo gå direkte til skole eller aktiviteter, siger Christian Skifter, og fortsætter:

- De mindre byer har et fantastisk godt liv og sammenhold, og så længe vi kan fornemme så stor en efterspørgsel, kan man også forvente flere lejligheder fra os i de områder.

GS Boligudlejning forventer i sommeren 2020 at have knap 100 lejligheder i sin fortsat voksende portefølje af udlejningsejendomme.

Første reserveringer i hus

Ud over en stort set enslydende planløsning er fællestrækket for de mange byggerier også, at lejlighederne praktisk talt har været udlejet, inden soklen er støbt.

Christian Skifter forventer da også, at kommende beboere på Midtvej 6 i Korning skal holde sig til, hvis de skal nå at få fingrene i en nøgle.

Allerede nu har antallet af henvendelser i hvert fald været overvældende, og et par stykker af lejlighederne er allerede reserverede.

- Så jeg kan kun forestille mig, at vi også her må melde fuld belægning, når byggeskiltene så småt kommer op, siger Christian Skifter.

Huslejen ligger endnu ikke fast, men i de stort set identiske dobbelthuse på Ellipsen i Lindved lyder den på 8350 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

Montiels lynscoring sendte VB på sejrskurs

Annonce