Annonce
Jelling

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Der er ikke nok almene boliger i Jelling, og det betyder lange ventelister. Ifølge Niels Barkholt, som er formand for Jelling Boligselskab, er det et stort problem, som Vejle Kommune skal hjælpe med at løse. Arkivfoto: Anders Kynde
Der er ikke nok almene boliger i Jelling, og det betyder lange ventelister. Ifølge Jelling Boligselskab er det et stort problem, som kommunen skal hjælpe med at løse.

Jelling: Ønsker man at flytte til Jelling og ind i en lejebolig, skal man væbne sig med tålmodighed. Ifølge Jelling Boligselskab er ventelisterne lange, og der i værste fald kan gå år, før man får en bolig tilbudt.

Og det er et stort problem. Det mener Niels Barkholt, som er formand for Jelling Boligselskab.

- Hvis folk ikke kan få en bolig tilbudt i Jelling indenfor en overskuelig fremtid, jamen så vælger de jo at flytte til en anden by i stedet, og det er en skam, fortæller Niels Barkholt.

Annonce

Løsningen på de lange ventelister er at bygge flere almene boliger i Jelling. Et stort ønske fra Jelling Boligselskabs side, men de har ikke mødt samme holdning fra Vejle Kommune.

- Vi havde et møde med Vejle Kommune sidste år, hvor vi kom med en plan for, hvor der skulle bygges nye almene boliger i Jelling. Men kommunen kom aldrig tilbage med et svar til os, og i stedet valgte de at udbyde grundene til salg, siger Niels Barkholt.

Næste projekt venter

Lige nu har Jelling Boligselskab 177 personer skrevet op på deres aktive venteliste, og Niels Barkholt synes derfor, det er mærkeligt, at Vejle Kommune vælger at sætte grundene i Jelling i udbud og sælge til anden side.

- Vi præsenterede et færdigt forslag til et nyt byggeprojekt i maj 2020, og når kommunen så vælger af afvise det tilbud, når de ved, hvor mange der står på venteliste, så får man en fornemmelse af ligegyldighed fra kommunens side, siger Niels Barkholt og fortsætter:

- Men byrådets politikere skal vide, at de ved at afvise alle indkomne forslag har mulighed for at sælge til Jelling Boligselskab til markedspris og dermed bane vejen for at realisere et godt almennyttigt boligprojekt. Vi håber, kommunen kan se det gode i almene boligere.

At folk skal vente meget længe på en lejebolig i Jelling er i strid med vores målsætning om at skaffe alle en bolig inden for en rimelig tid. Og for at komme i mål er Vejle Kommune nødt til at hjælpe os.

Niels Barkholt

Niels Barkholt tilføjer, at man i Jelling Boligselskab håber på bedre tider og hele tiden holder øjne og ører åbne overfor et muligt byggeprojekt.

- At folk skal vente meget længe på en lejebolig i Jelling er i strid med vores målsætning om at skaffe alle en bolig inden for en rimelig tid. Og for at komme i mål er Vejle Kommune nødt til at hjælpe os, så vi vil igen forsøge at gøre dem opmærksomme på problemet. Derfor ser vi også frem til næste byrådsperiode, hvor kortene er blevet blandet på ny, fortæller Niels Barkholt.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

LEDER For abonnenter

Klamydia hærger og plager de unge i Vejle: Så på med kondomet og dyrk nu sikker sex, for fanden...

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

KLUMME For abonnenter

Mogens puster ud oven på en uge med deprimerende læsning: 'Kom så, Birthe Kjær - vi maler byen gul!'

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Husejere i Tirsbæk Bakker føler sig snydt af altmuligmand fra Jelling: 'De er nogle tastaturkrigere, der ikke regner håndværkere for noget'

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Livsstil

Jacob på 78 og de tre friske badepiger nyder det kolde dyp: 'Det er som boblende champagnebrus under huden'

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Navne For abonnenter

Se videoen: De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen - Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce