Annonce
Hedensted

Boligforening slipper alligevel for at lave støjvold - måske...

Her på hjørnegrunden mellem Petersmindevej og Strandhusevej vil Juelsminde Andelsboligforening bygge 33 boliger. Arkivfoto

Et flertal i teknisk udvalg har ændret mening i sag om støjvold mellem virksomheder og et nyt boligområde i Juelsminde.

Annonce

Juelsminde: Juelsminde Andelsboligforening behøver alligevel ikke at etablere en støjvold, når den bygger 33 andelsboliger på hjørnet af Petersmindevej og Strandhusevej i Juelsminde, også kaldet dyrskuegrunden.

Et flertal i teknisk udvalg har ændret mening i sagen og besluttet sig for at give boligforeningen dispensation.

- En støjvold vil koste boligforeningen 1,8 mio. kr., og det er ikke engang sikkert, der bliver brug for den. Derfor har vi valgt at sige, at der ikke som udgangspunkt skal etableres en støjvold, men at det kan blive et krav, hvis Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser ikke er overholdt, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

I det første udkast til lokalplanen for området var der ikke noget krav om en støjvold, men det kom der på kraftig opfordring fra de nærliggende virksomheder.

De udtrykte i deres høringssvar bekymring for, at de fremtidige beboere vil klage, når der fx kører lastbiler ind og ud af virksomhederne på skæve tider af døgnet.

Udvalget valgte i august at lytte til virksomhederne og kræve en støjvold, og det er det krav, der altså nu er blødet op.

- Vi tager stadig hensyn til virksomhederne, for vi får udarbejdet en servitut, hvoraf det tydeligt fremgår, at det er Juelsminde Andelsboligforening eller fremtidige ejere af grunden, der skal bekoste en støjskærm, hvis det bliver nødvendigt, siger Lene Tingleff.

Udvalgets beslutning

Der meddeles dispensation med vilkår om, at der udarbejdes en servitut, der pålægger Juelsminde Andelsboligforening eller fremtidige ejere af grunden at etablere støjskærm, hvis det viser sig, at Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser ikke er overholdt eller, at en eller flere af virksomhederne øger eller ændrer deres produktion, så de vejledende støjgrænser ikke kan overholdes.

Annonce

Erhvervsliv bliver gidsler

Hun understreger, at det er vigtigt for byen, at der kommer nogle nye, attraktive boliger.

- Der er brug for nye boliger i Juelsminde, og det vil være rigtig ærgerligt, hvis projektet ikke bliver til noget. Der er en del omkostninger forbundet med byggeriet i forvejen, blandt andet fordi området er meget vådt, og der skal piloteres, siger Lene Tingleff.

Hendes partifælle Lars Poulsen, der også sidder i teknisk udvalg, mener nu ikke, at det vil være et stort tab for byen, hvis projektet falder til jorden. Han og Tage Zacho Rasmussen (DF) vil gerne holde fast i kravet om en støjvold, og de har forlangt, at sagen bliver taget op i byrådet.

- Når man bygger et projekt til 70-80 mio. kr., må der også være råd til en støjvold. Ellers må de lade projektet ligge. Det er ingen ulykke for mig, for der er masser af almene boliger i Juelsminde i forvejen, siger Lars Poulsen.

Han mener, at det kan gå ud over erhvervslivet i området, hvis der ikke kommer en støjvold.

- Vi har givet tilladelse til at bygge boliger på grænsen til et erhvervsområde, og så er det vores job at beskytte de virksomheder, der ligger der. Når der ikke kommer en støjvold, risikerer de klager fra de fremtidige beboere. Selvom der er en servitut, så kan det trække ud med en støjvold, og så bliver virksomhederne taget som gidsler. Boligforeningen har én gang accepteret en støjvold, det må den stå ved, siger Lars Poulsen.

Sagen kommer på dagsordenen på byrådsmødet i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce