Annonce
Vejle

Boligmarkedet i Vejle slår både København og Aarhus

Vejle er den by i Danmark, hvor kvadratmeterprisen på ejerlejligheder er steget mest det seneste år. Det skyldes ikke mindst de mange nye lejligheder, der er skudt op på Stævnen og Havneøen. Arkivfoto
Det seneste år er prisen på ejerlejligheder i Vejle steget 16 procent. Det er den højeste stigning i hele landet.
Annonce

Vejle: For første gang i syv år har prisen på ejerlejligheder i Danmark stået stille i et år - dog ikke i Vejle, der er den kommune i Danmark, hvor prisen på ejerlejligheder er steget mest det seneste år.

Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

På landsplan er det de to store markeder i København og Aarhus, der tegner det overordnede billede.

København og Aarhus udgør tilsammen cirka halvdelen af det samlede ejerlejlighedsmarked i Danmark og derfor påvirkes landsgennemsnittet voldsomt, når priserne falder i de to byer.

Fra juli 2018 til juli 2019 er kvadratmeterprisen på ejerlejligheder faldet med henholdsvis 617 kroner i København og 274 kroner i Aarhus, men i samme periode er kvadratmeterprisen i Vejle steget med hele 2.170 kroner - fra 13.730 kroner i juli 2018 til 15.900 kroner i juli 2019.

Annonce

Nye lejligheder bag stigning

Forklaringen på, hvorfor Vejle lige nu er det sted i landet, hvor kvadratmeterprisen på ejerlejligheder er steget mest det seneste år, skal ifølge indehaver af Home Vejle, Charlotte Lynggaard, findes på havnen, hvor lejligheder i Stævnen og på Havneøen sælges til priser, der pr. kvadratmeter er op til tre gange højere end gennemsnitprisen på 15.900 kroner.

- Det er ikke sådan, at en typisk to-værelses lejlighed i Vejle pludseligt er steget 16 procent. En stor del af forklaringen er nærmere, at der er rigtig mange projektlejligheder på markedet i Vejle. Det er helt nye boliger, som alene af den grund vil koste mere end ældre boliger. Dertil kommer, at lejlighederne på havnen i høj grad er liebhaveri, forklarer Charlotte Lynggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce