Annonce
Vejle

Boligminister ser frem til forvandling af Finlandsparken

Tine Vibeke Poulsen er formand for AAB's afdeling 29 og har boet i Finlandsparken i 16 år. Hun viste sammen med borgmester Jens Ejner Christensen (V) og formand for AAB Vejle, Hans Helge Andersen, boligminister Kaare Dybvad (S) rundt i Finlandsparken. Foto: Michelle Madsen
Boligminister Kaare Dybvad (S) var fredag på besøg i Finlandsparken, der står over for store forandringer. Området har fået godkendt en udviklingsplan, så bulldozerne bliver i garagen.
Annonce

Vejle: "Ja, vi skal bygge os ud af problemerne."

Det sagde boligminister Kaare Dybvad (S), da han var på besøg i Finlandsparken fredag. Boligministeren godkendte i september den udviklingsplan, boligforeningen AAB Vejle har udarbejdet sammen med Vejle Kommune for at undgå ghettolovens bulldozere.

Udviklingsplanen betyder, at Finlandsparken skal rumme 68 procent almene boliger, og der skal bygges nye ejerboliger, som skal udgøre de sidste 32 procent af områdets boliger.

Ifølge udviklingsplanen vil seks familieboliger omdannes til erhverv, og 17 familieboliger omformes til ældreboliger. Derudover skal der bygges nyt - i alt 219 nye private boliger, almene ungdomsboliger og eventuelle ældreboliger.

Og det er måden at gøre det på, lød det fra ministeren.

- Det er sundt, at et område har forskellige boligtyper og befolkningsgrupper. Den største udfordring i udviklingen bliver at skabe et samlingssted ikke blot for Finlandsparken, men for hele Nørremarken, og det bliver spændende at følge, sagde Kaare Dybvad (S).

Andre steder bliver der revet ned

Finlandsparken slipper for at sælge eller rive blokke ned efter, at boligministeren har godkendt udviklingsplanen for boligområdet på Nørremarken.

At nedrivning var en konkret trussel, vidner planerne i landets øvrige hårde ghettoområder om.

I 12 andre ghettoområder i landet skal der i alt nedrives 3745 boliger. Flest af dem ligger i Vollsmose i Odense og i Gellerupparken i Aarhus, hvor der fjernes henholdsvis 1000 og 945 boliger.

Annonce

Frist i 2030

Det spredte jubel, da områdets beboere modtog beskeden om, at Finlandsparken fritages fra at rive boligblokke ned og dermed drive folk fra hus og hjem med.

Boligministeren betragter ikke området som en ghetto, fortalte han på rundvisningen, som begyndte ved Finlandsparkens Beboerhus.

- Jeg er kommet her, både før og efter ghettopakken blev indført, og det har altid været et dejligt sted at komme. Derfor fandt jeg det meget urimeligt, at et sted som Finlandsparken blev ramt. Bare når du går rundt, kan du hurtigt se og mærke, at det ikke er Vollsmose. Derfor brugte jeg også mange kræfter på, at området kunne få en dispensation, sagde Kaare Dybvad (S).

Finlandsparken skal inden 2030 forvandles til at rumme 68 procent almene familieboliger.

Finlandsparken huser omkring 1600 personer. Foto: Michelle Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce