Annonce
Børkop

Boligsalget buldrer derudad: Ejendomsmæglerne søger flere boliger til salg

Christina Skov Jensen og Charlotte Krintel har drevet Nybolig i Børkop i seks år, og de har oplevet et 2020, der har buldret derudad hvad angår salg af boliger. Arkivfoto: Mette Mørk
Det er mange år siden, at der har været så meget gang i bolighandlerne i Børkopområdet. Men det giver en udfordring. Der bliver færre og færre boliger til salg.
Annonce

Børkop/Brejning: Hvis du går med planer om at sælge din bolig i Børkop og Brejningområdet, så har du en eftertragtet vare, for på hylderne med boliger til salg er der ved at være god plads.


Det har været et vildt år.

Christina Skov Jensen, ejendomsmægler hos Nybolig


- Det har været et vildt år. Vi har været i Børkop i seks år, og vi har aldrig solgt så mange emner på en måned, som vi gjorde tilbage i juni. Og vi må sige, at det på ingen måder har stået stille hen siden da, siger Christina Skov Jensen, der er ejendomsmægler ved Nybolig i Ny Boder.

Så coronakrisen har på ingen måder ramt boligmarkedet.

- Nej, udfordringen er nu, at der er for få emner på hylderne. Da Danmark atter åbnende op begyndte det at gå stærkt, og der havde vi emner nok, men nu er hylderne ved at stå mere tomme hen. Der er da stadig boliger til salg, men udbuddet er blevet noget mindre, forklarer hun videre.

Der er fire ejendomsmæglere, der har base i Børkop og Brejning. Det er udover Nybolig også EDC, Danbolig og Home. Hvis man kigger på boligportalen Boliga.dk, kan man se, at der 1. december sidste år var 215 emner til salg i postnummer 7080. Det tal var 1. december i år faldet til 149 emner.

- Det bliver mere og mere sælgers marked, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man ønsker at sælge, siger Christina Skov Jensen fra Nybolig.

Annonce

Gode tider

Få kilometer væk holder Home Brejning til, og her kan ejendomsmægler Jonna Harbo nikke genkendende til ønsket om flere boligemner til salg.

- Det ønsker vi vist bare alle. Det har været et helt utroligt år, som er blevet noget anderledes end forventet, og vi ligger langt over budgettet. Forventningen var, at året blev et godt år, lidt ligesom sidste år, men det endte med at blive et utroligt godt år, siger hun.

Jonna Harbo forklarer, at det er alle former for boliger, der sælges. Men især hvad angår sommerhuse er tingene eksploderet.

- Jeg har i mine 35 år som mægler her i området aldrig solgt så mange sommerhuse på så kort tid, og det havde vi ikke set komme ved årets start. Men det virker til, at når folk ikke kan rejse, kigger de efter andre muligheder, siger hun.

Det dyreste hus ligger ved Sellerup Strand

På Boliga.dk kan man se en oversigt over de knap 150 boliger, der er til salg i 7080 området, og det hus, hvor du skal have flest penge op af lommen, er et hus ved Sellerup Strand.

Det er til salg for 7.500 kroner, og for de penge får du 257 kvadratmeter ejendom 30 meter fra fjordens kant, hvor der er bademuligheder. Huset ligger på en stor grund med mulighed for jagt.

Det er Home Brejning, der har den til salg.

Også hos Home er der et ønske om at få flere salgsemner i spil, for der bliver mere og mere plads på hylderne. Den slags har en indvirkning på priserne. Men dog med et stort forbehold.

- Priserne får stille og roligt et nøk opad nogle steder, mens der er andre steder, hvor det ikke sker. Den slags ser man mere i storbyerne, mens det er ikke er nået hertil på samme måde, siger Jonna Harbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce