Annonce
Give

Bonderøv og københavnersnude laver Jysk For Begyndere: Chris og Hartmann på komisk gravearbejde efter det jyske dna

Torben Chris og Thomas Hartmann kan ses på TV Syd fra på lørdag i serien "Jysk for begyndere". Her er Hartmann i jydepraktik hos Torben Chris, der i seks afsnit skal belære sin komiske allierede om mange af Jyllands fortræffeligheder. PR-foto
Der er mange former for praktik, og det er den mere specielle af slagsen, når komiker Torben Chris fra Give tager komiker-kollega københavneren Thomas Hartmann i “jydepraktik” i helt ny tv-serie.

GIVE: Komik af den helt gennemgribende jyske og slagfærdige af slagsen tager sit indtog på TV Syd lørdag den 8. januar. Her bliver sendefladen indtaget af en vaskeægte jysk bonderøv og en ditto københavnersnude- og det er alt sammen sagt med den store glade positive ja-hat trukket godt ned over ørerne.

Torben Chris, der er født og opvokset i Give, har lokket sin ærkekøbenhavnske ven og kollega, Thomas Hartmann, til at flytte til Jylland, hvor alting - ifølge Torben - bare er lidt federe.

Men hvorfor nu denne snak om Jylland?

Annonce

Jo, sagen er nemlig den, at efter 17 år i København er komikeren Torben Chris flyttet hjem til sin barndomsby, Give. Han elsker alt, hvad der er jysk, og taler så varmt om sin landsdel, at han har overtalt sin ærkekøbenhavnske komikerkollega Thomas Hartmann til også at forlade hovedstaden og købe hus i Give.

Lyder det som en joke fra de to herrers populære stand-up show Mens Room 4?

Måske, men det er altså en faktuel kendegerning, at både Chris og Hartmann med familier nu er en del af det voksende befolkningstal i Give.

Nuvel, den der med, at "i Jylland er alting bare federe", den fik ikke lov til at hænge og dingle uprøvet i luften.

Kulturchok at flytte til Give

For den slags skråsikre ytringer slynger man altså ikke bare ud for næsen af Thomas Hartmann, der gerne vil have styr på fakta og syn for sagen.

Det har nemlig været noget af et kulturchok for Hartmann at rykke teltpælene op for at banke dem i jorden Solhjulets by, for der er selvsagt stor forskel på København og Give, og der er mange ting, den kække københavner ikke forstår eller kender til.

Hvad er det for eksempel med jyder og grænsehandel? Hvad går det der ringridning egentlig ud på? Og kan det virkelig passe, at man kan få en kop kaffe for fem kroner?

For at bevise, at de mange guldkorn om alle fortræffelighederne i det jyske har sin gang på jord, har Torben Chris sammen med et kamerahold fra TV Syd taget sin kollega og ven med rundt i Syd- og Sønderjylland for at opleve nogle af de skønne, sjove og skøre ting, som kendetegner landsdelen.

Og det er der kommet altså kommet en serie på seks afsnit ud af.

Annonce

Knallertræs, kager og konkurrencepløjning

I bestræbelserne på at hjælpe sin kammerat til en større forståelse af  det jyske dna, har Torben Chris besluttet at tage ham med ud i  “jydepraktik”. Han har spurgt sine følgere på Facebook, hvad Hartmann skal introduceres for, hvis han skal blive en rigtig jyde.

Såvel Torben Chris som Thomas Hartmann er begge flyttet til Solhjulets by, Give. Torben Chris er født og opvokset i byen, mens Hartmann i den grad er kommet på udebane i Vejle Kommunes 2.største by. PR-foto 

Det har sendt de to komikere ud på en sjov og lærerig rejse. I “Jysk for begyndere” besøger de blandt andet en knallertklub, sætter tænderne i et ægte sønderjysk kaffebord og prøver kræfter med konkurrencepløjning.

Hvad er det for eksempel med jyder og grænsehandel? Hvad går det der ringridning egentlig ud på? Og kan det virkelig passe, at man kan få en kop kaffe for fem kroner?

Uddrag fra artiklen

Om det undervejs lykkes at gøre Hartmann lige så begejstret for de jyske traditioner og værdier, som Torben Chris er, vil tiden vise. Men vi afslører næppe for meget, når vi her understreger, at praktiklærer Torben Chris i flere afskygninger får brug for alle de pædagogske redskaber, som han i sin tid erhvervede sig på seminariet i Jelling.

TV-serien “Jysk for begyndere” har som premiere 8. januar, og alle seks afsnit kan streames gratis på TV Syd Play fra premieredatoen.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce