Annonce
Kultur

Book en bibliotekar: Så får du en halv times hjælp

Hvis du savner en bogsnak med bibliotekaren, kan du nu booke Anita Bjerg Elleby eller en af hendes kolleger til et digitalt møde, hvor du som biblioteksbruger kan få op til en halv times individuel vejledning. Foto: Vejle Bibliotekerne
Tag et digitalt møde med din bibliotekar og få hjælp til informationssøgning eller ideer til noget, du ikke vidste, at du gerne ville låne.

Vejle: "Book en bibliotekar".

Det lyder som en tosproget vits, fordi book på engelsk betyder bog på dansk. Det lyder jo også mere fancy end "Lej en bibliotekar". Men det er faktisk, hvad det går ud på.

Man kan nemlig fremover "booke" - det vil sige - bestille en bibliotekar. Det er en ny service fra bibliotekerne i Vejle og andre steder.

Det er i disse coronatiske tider sin sag at besøge biblioteket og få hjælp til opgaver og inspiration til nye læse/lytte/kigge-oplevelser for børn og voksne. Derfor åbner Vejle Bibliotekerne for "Book en bibliotekar".

Her kan man via bibliotekernes hjemmeside booke en bibliotekar til personlig betjening en halv time og blive guidet. Det kan være i de materialer, biblioteket har. Det kan også være informationssøgning til opgaver eller projekter i forbindelse med studier. Eller det kan være  inspiration til den næste bog, du vil læse? Eller musik, film og spil?


Vi vil gerne hjælpe med at søge efter bøger, artikler med videre og vise relevante steder på nettet til informationssøgning som for eksempel bibliotek.dk og de særlige baser, som biblioteket abonnerer på.

Anita Bjerg Elleby, bibliotekar


- Vi vil gerne hjælpe med at søge efter bøger, artikler med videre og vise relevante steder på nettet til informationssøgning som for eksempel bibliotek.dk og de særlige baser, som biblioteket abonnerer på, fortæller bibliotekar Anita Bjerg Elleby.

I tilbuddet får man få op til halv times individuel hjælp til informationssøgning i tiden mandag-torsdag kl. 10-16. Samtalen, der bestilles via vejlebib.dk, foregår via programmet Teams på pc eller via telefon, og tilbuddet henvender sig til alle.

- Vi begynder uden at vide hvor mange, der vil interessere sig for tilbuddet - bliver det godt benyttet, så udvider vi og tilpasser tilbuddet hen ad vejen, lover Anita Bjerg Elleby, som er bibliotekaren, der tager imod de digitale henvendelser via vejlebib.dk og fordeler dem mellem sine kolleger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Corona sender 45 elever og 9 lærere hjem

Kultur

Endelig: Dansere rykkede ud i det fri

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce