Annonce
Erhverv

Boomende milliard-industri har set sig lun på Vejle

Det er installationsskibe som dette, at OHT har bestilt på et kinesisk værft til en pris på omkring 1,5 milliarder danske kroner. Det første skib leveres i 2023. Illustration: OHT
Norske OHT åbner dansk hovedkontor i Vejle med omkring 20 medarbejdere. Kontoret får ansvar for havvind-projekter i hele Nordeuropa.

Vejle: Det norske offshore-rederi OHT har åbnet et nyt dansk hovedkontor i Vejle.

Det oplyser selskabet, der kontrolleres af den norske rigmand Arne Blystad.

OHT, der er en forkortelse for Offshore Heavy Transport, har specialiseret sig i at transportere og opsætte store havvind-anlæg, og det bliver også opgaven for de foreløbig fem ansatte i Vejle, oplyser administrerende direktør i det danske hovedkontor Tony Millward.

Indtil videre møder de fem ansatte ind på arbejde i Green Tech House i Dandy Business Park, men flytter ind i nye rammer, når Nordhuset ud mod Horsensvej står færdig i løbet af foråret.

- Vi har lejet 400 kvadratmeter i Nordhuset, hvilket også indikerer, at vi skal ud og ansætte flere folk. Vi forventer, at vi vil være omkring 20 ansatte i løbet af et år. Det bliver primært folk med ingeniør-baggrund og erfaring med projektkoordinering, fortæller Tony Millward.

Annonce

Voksende marked

Havvind-branchen forventes at vokse med 15 procent om året frem mod 2030, hvor der er planer om at installere omkring 19.000 nye turbiner og fundamenter og det er det marked, som OHT vil have en bid af.

- Havvind er inde i en kæmpe udvikling. Danmark bliver central for havvind og vores danske hovedkontor skal stå for projekter i hele Nordeuropa - det vil sige Baltikum, England, Danmark, Tyskland og ned til Frankrig, fortæller Tony Millward, hvis afdeling får ansvaret for at installere turbiner, mens det norske hovedkontor står for fundamenter.

Tony Millward, administrerende direktør, som OHT har headhuntet til stilling i det danske hovedkontor. Foto: OHT

Til at klare de mange projekter har OHT bestilt to nye installationsfartøjer hos et kinesisk værft.


Vi har lejet 400 kvadratmeter i Nordhuset, hvilket også indikerer, at vi skal ud og ansætte flere folk. Vi forventer, at vi vil være omkring 20 ansatte i løbet af et år.

Adm. direktør i OHT Tony Millward.


Det første skib forventes at blive leveret i 2023. Prisen bliver ifølge det norske medie Finansavisen på omkring 250 millioner dollar pr skib - svarende til omkring halvanden milliard danske kroner.

Annonce

Lun på Vejle

Kort før jul åbnede en af OHTs konkurrenter, det danske vindrederi Cadeler A/S, der selv har planer om at investere for omkring 2,5 milliarder kroner i nye kraner og installationsfartøjer, også et dansk hovedkontor i Vejle.

Ifølge Tony Millward har Vejle en attraktiv placering for den boomende industri.

- Hvis du ser på alle de store spillere, så er de placeret i Trekantområdet eller Aarhus. Vi valgte Vejle, fordi det er en central placering med adgang til kvalificeret arbejdskraft og tæt på Billund Lufthavn, siger Tony Millward.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce