Annonce
Hedensted

Borgere: Cyklister er blevet glemt i plan for nyt boligområde i Remmerslund

Flemming Weiling er en af de borgere, der ønsker, at kommunen gør noget ved Remmerslundvej, så den bliver mere sikker for bløde trafikanter. Foto: Elisabet D. Hyttel
Borgere i Remmerslund frygter for ulykker på den smalle vej. Der er nemlig ikke lagt en plan for, hvordan bløde trafikanter fra et nyt boligområde kan krydse Remmerslundvej.
Annonce

Remmerslund: Remmerslundvej ligner mest af alt det, den var en gang, en lille slynget hovedgade i en mindre landsby.

Men i 2020 bliver vejen brugt af mange andre end de omkring 50 indbyggere i byen.

- Vi har lastbiler, der i øvrigt kører rigtigt pænt, til og fra Genknus, biler, der skal til genbrugspladsen, og nu kommer så alle de nye boliger, siger Flemming Weiling, der bor lige ud til vejen sammen med sin familie og har gjort det i mange år.

De nye indbyggere, han refererer til, er de rækkehuse, der er blevet bygget i den nordlige ende, samt de byggegrunde, der er ved at blive solgt i Remmerslund Skovby.

I 2019 viste en trafiktælling, at der dagligt kører 1951 biler på Remmerslundvej.

Rækkehusene har udkørsel til Remmerslundvej, mens boligerne i Remmerslund Skovby får udkørsel til Hovedvejen, og de kommer altså ikke ind på Remmerslundvej, men det gør til gengæld de skolebørn, der skal gå på Stjernevejskolen.

Annonce

Cyklister på smal vej

- Det største problem er, at børnene bliver lukket ud på Remmerslundvej, som er smal og med meget trafik. Der er en cykelsti fra Askansvej ned til Gesagervej, men de kan ikke undgå at skulle over Remmerslundvej for at komme ned til cykelstien på Gesagervej, siger Flemming Weiling, der ikke kan forstå, at kommunen ikke har lavet en plan for vejen i forbindelse med lokalplanen.

Også andre beboere er bekymrede over kombinationen af tung trafik og bløde trafikanter.

- Trafikken er frygtelig. Vi har støjdæmpende vinduer, men tør ikke gå tur med børnebørn og oldebørn, uden at holde dem godt i hånden, sig Aase Grotkjær Sørensen, der bor i den tidligere købmandsbutik på Remmerslundvej.

Karina Rytter Jensen bor i de nye rækkehuse på Remmerslund Kær.

- Det er ikke rart at skulle køre ud på Remmerslundvej fra vores boligområde, fordi folk kører stærkt. Vi håber også, der bliver lavet noget, så det er sikkert for cyklister at krydse vejen, siger Karina Rytter Jensen.

Annonce

Ingen planer

Men i Hedensted Kommune har man ikke konkrete planer om forbedringer for de bløde trafikanter, selvom de første beboere er flyttet ind i de nye rækkehuse, og man er begyndt at sælge byggegrunde i området.

Internt i området er der stier, og cyklister fra Remmerslund Skovby vil kunne cykle ud til krydset ved Hovedvejen og der tage cykelstien, der går ned til Gesagervej, hvor der også er cykelsti. Men det er en omvej, hvorfor borgerne forventer, at cyklisterne vil bruge Askanvej og dermed skal over Remmerslundvej.

- Boligområdet har jo været undervejs i flere år. Hvordan kan det være, at man laver et helt nyt boligområde uden at se på, hvordan de bløde trafikanter skal bevæge sig til og fra?

- Det er selvfølgelig et relevant spørgsmål, og i den ideelle verden havde vi kigget på det. Men det er ikke altid, man kan lave sådan noget på forhånd. Tingene udvikler sig nogle gange i takt med hinanden, og når vi flytter trafikken et sted hen, sker der måske ting andre steder, siger formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

Hun understreger, at der er fartbump og 40 kmt fartgrænse på Remmerslundvej gennem byen.

- Men jeg forstår godt borgernes bekymring, og det er noget, vi skal kigge på. Hele byrådet er meget opmærksom på trafiksikkerhed og arbejder hele tiden med vores trafiksikkerhedsplan, siger Lene Tingleff.


Jeg forstår godt borgernes bekymring, og det er noget, vi skal kigge på.

Lene Tingleff (V)


Kommunen vil i den kommende tid måle trafikken igen i Remmerslund og se på krydset mellem Remmerslundvej og Hovedvejen. Det arbejde går i gang inden længe, men Lene Tingleff kan ikke sige noget om, hvornår der kommer en løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce