Annonce
Vejle

Borgere får længe ønsket lyskryds i 2017

To dødsulykker inden for fem år får Vejdirektoratet og Vejle Kommune til at imødekomme et ønske fra Skibet Lokalråd om lysregulering af krydset Bredstenvej/Jennumvej. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Vejle - Borgerne i Skibet kan godt begynde at glæde sig, for næste år bliver det farlige kryds Bredstenvej/Jennumvej lysreguleret.

Det er konklusionen efter et møde tirsdag eftermiddag mellem Skibet Lokalråd, Vejdirektoratet og Vejle Kommune.

I budgetforliget for 2017 var der afsat to mio. kroner til at trafiksikre krydset, men nu har politikerne fundet yderligere to-tre mio. kroner til en lysregulering.

- Vi har vendt spørgsmålet uden for dagsorden i teknisk udvalg, og vi er enige om at tage to mio. kroner fra kontoen til mindre anlægsprojekter. Bliver der behov for yderligere penge, skal de findes på kontoen for grundsalg i Skibet, sigerformand for teknisk udvalg Peder Hummelmose (V).

Han er glad for, at der nu kommer en lysregulering.

- Vi kan ikke leve med at have et kryds, hvor der har været to dødsulykker inden for fem år. Derfor er jeg glad for, at der nu er fundet en løsning, siger Peder Hummelmose.

Selv om Vejdirektoratet anerkender, at krydset er farligt, vil Vejdirektoratet ikke bidrage til finansieringen. Det bliver en ren kommunal opgave.
Vejdirektoratets beregninger viser nemlig, at det samfundsøkonomisk ikke kan betale sig at lysregulere krydset.

På mødet tirsdag blev Vejle Kommune og Skibet Lokalråd præsenteret for to mulige løsninger.

Det første er en lysregulering og forlægning af krydset til 5,5 mio. kroner.

Alternativet var at føre Jennumvej under Skibetvej gennem en tunnel. En løsning, der ville koster 17,5 mio. kroner.

- En tunnel ville sikkert være den bedste og mest langsigtede løsning, men den er ikke realistisk at gennemføre, siger lokalrådets formand, Morten Skovlund.

Han er glad for, at krydset nu bliver lysreguleret.

- Det er ikke bare en løsning for Skibet. Pendlere fra Jelling og den nordvestlige del Vejle bruger også Jennumvej, så det vil komme hele kommunen til gode, siger Morten Skovlund.

Peder Hummelmose oplyser, at det nye lyskryds i Skibet ikke får betydning for lyskrydset ved Buldalen.

- Vi skal se på en række trafikale tilretninger af rute 28 i fremtiden. Både ved Posthusprojektet, ved Damhaven og i Buldalen, men det er forhold, der er uafhængige af, at vi nu får et lyskryds i Skibet, siger Peder Hummelmose.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce