Annonce
Billund

Borgere fangede selv butikstyve men fik ingen hjælp fra politiet

Tom Korsgaard, Annika Andersen, Jess Hansen Friis og Trine Raabjerg Christensen er frustrerede over, at politiet ikke kom og hjalp, da de selv havde fanget to butikstyve. Foto: Christer Holte

Da butikstyve var på spil i Matas i Grindsted, stod butikkerne sammen og fangede selv to af tyvene. De måtte slippe dem fri igen, da politiet ikke kunne komme.

Annonce

Grindsted: Det hele begyndte med en opringning om, at der var fire kendte ansigter på vej til Matas i Grindsted - vel at mærke kunder, som ikke havde til hensigt at tage pungen op for at betale for det, de tog med fra butikken.

I løbet af de næste to-tre timer var flere butikker samt Café Jydepotten involveret i en jagt på fire butikstyve. Jagten gik gennem Borgergade, omkring kirken, omkring Jydepotten og endte på Birketovet, hvor urmager Tom Korsgaard foretog en såkaldt civil anholdelse. Det har alle borgere ret til at gøre, hvis de griber nogen på fersk gerning i en ulovlighed. Man må bare ikke bruge vold for at tilbageholde en person.

De forsamlede, som efterhånden også talte Trine Raabjerg Christensen fra Sportmaster, Annika Andersen fra Matas samt kok Jess Hansen Friis fra Café Jydepotten, blev enige om at ringe efter politiet, som allerede tidligere på dagen havde været til stede i Borgergade for at kigge efter butikstyvene. Beskeden lød, at patruljen først kunne være fremme om en time, og at de derfor skulle slippe "de anholdte" løs. En slukøret stemning bredte sig på Birketorvet.

Jeg har kontaktet Dansk Folkeparti, som nu vil gå videre til Folketinget med sagen.

Toms Korsgaard
Jess Hansen Friis fra Café Jydepotten, Trine Raabjerg Christensen, Sportmaster, Annika Andersen fra Matas samt urmager Tom Korsgaard løb to butikstyve op, holdt dem tilbage og måtte til stor frustration slippe dem fri igen. Politiet kunne ikke komme. Foto: Christer Holte
Annonce

Det er jo grotesk

- Det er jo helt til grin, at politiet ikke kommer og hjælper, når vi selv har gjort alt det rigtige, siger Annika Andersen, der tidligere på dagen havde forsøgt at stoppe en af de fire butikstyve i døren til Matas.

Også Trine Raabjerg Christensen fra Sportmaster undrer sig:

- Det er virkelig grotesk, at politiet ikke kommer og hjælper os. Vi kunne jo se, at deres bil var fuld af tyvekoster.

Tom Korsgaard, der tidligere har været urmager på Nørrebro i København, troede ikke sine egne ører, da han hørte beskeden fra politiet.

- Jeg har været i den her branche i 30 år. Jeg har flere gange været med til at tilbageholde en butikstyv, og jeg har da aldrig været udsat for, at der ingen hjælp var at få, siger han.

Annika Andersen og Trine Raabjerg Christensen løb sammen med Jess Hansen Friis og Tom Korsgaard to af butikstyvene op. Foto: Christer Holte
Annonce

Gemte sig på Jydepotten

I den anden ende af Borgergade havde kok Jess Hansen Friis og andre gået og undret sig over to udenlandske gæster, de ikke før havde set i caféen. Samtidig hørte han, at der var foregået et eller andet i byen og tog sin cykel til Sportmaster. Her hørte han om butikstyvene og regnede ud, at det måtte være de nye gæster i caféen.

- Så løb vi alle sammen ned gennem gaden. En tog fordøren, jeg cyklede bagom og så, at den ene gemte sig ude i vores skur. Så løb vi på kryds og tværs gennem byen, indtil vi landede på Birketorvet, fortæller Jess Hansen Friis, der også hørte beskeden om at slippe butikstyvene løs.

- Jeg ved godt, at politiet er hårdt spændt for, men når man står der med skurken, og der så ikke kommer nogen..., siger han med en hovedrysten.

Politiinspektør Morten Anker Jensen, chef for beredskabet, mener, at der er tale om en misforståelse i samtalen mellem vagthavende og borgerne i Grindsted.

- Vi vil helst komme og i hvert fald ikke være kendt for ikke at komme, når nogen står med en tyv, siger han.

Jess Hansen Friis, kok på Cafe Jydepotten, fik selv to ukendte gæster på cafeen,. Det viste sig at være butikstyvene, som han hjalp med at løbe op. Foto: Christer Holte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce