Annonce
112

Borgere i aktion: Vanvidsbilist blev tilbageholdt, indtil politiet kom

Ved Shell-tanken på Diagonalvejen kørte en mand fra Herning med fuldt overlæg ind i en 27-årig lokal mand onsdag eftermiddag. Foto: Google Streetview
En 23-årig mand fra Herning kørte med vilje ind i en lokal mand uden for Shell-tanken i Give torsdag eftermiddag. Vidner foretog civil anholdelse.

Give: Onsdag eftermiddag udspillede der sig lidt af et drama i Give - først ved Shell-tanken og kort efter på Frederiksberggade.

To lokale henvendte sig omkring klokken 17.25 til en bilist ved Shell-tanken, som de havde mistanke om var spirituspåvirket.

Bilisten var en 23-årig herningenser, som absolut ikke var interesseret i at lade bilen stå. Tværtimod. Han kørte væk fra stedet, og de to gik ind på tanken.

Da de kort efter kom ud af butikken igen, var herningenseren dog vendt tilbage.

- Der blev gasset op, og han accelererede, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Efterforskningscenter Midt i Vejle.

Den 23-årige kørte derefter - helt med vilje - ind i den ene af de to, han havde haft kontrovers med, en 27-årig mand fra Give.

Da han blev ramt, slog han en kolbøtte hen over kølerhjelmen og endte på asfalten.

Annonce

Manden har også en fortid, der ikke taler til hans fordel.

Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør

Civil anholdelse

Nogle vidner til episoden var snarrådige, da herningenseren efterfølgende kørte fra stedet.

De fulgte efter i bil, og i Frederiksberggade lykkedes det dem at stoppe vanvidsbilisten, som desuden havde en passager med i bilen.

Begge blev tilbageholdt klokken 17.38, og da politiet cirka ti minutter senere kom frem til stedet, lå de to mænd på jorden med, mens de blev holdt fast af flere personer.

De blev begge anholdt, og mens passageren senere blev løsladt, blev den 23-årige herningenser sigtet for grov vold og fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding torsdag formiddag.

Her erkendte han, at han med fuldt overlæg havde påkørt den 27-årige mand fra Give, der fik skader på højre ben i forbindelse med episoden.

Ros til borgerne

Vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fortæller, at den 23-årige midtjyde blev varetægtsfængslet i 14 dage ved grundlovsforhøret.

Det sker både af hensyn til retshåndhævelsen og den videre efterforskning.

- Og så har han også en fortid, der ikke taler til hans fordel, påpeger Carsten Thostrup.

Vicepolitiinspektøren roser de handlekraftige borgere, der tog affære og sørgede for, at voldsmanden blev tilbageholdt, indtil politiet kom.

- Det er en rigtig fin indsats, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce