Annonce
Hedensted

Borgere raser over prisstigning på affaldsordning: Vil hellere køre på genbrugsstationen

Den nye affaldsordning medfører en prisstigning, fordi der bliver hentet flere fraktioner, end det er tilfældet i dag, og det er dyrere, når renovatøren skal køre flere gange. Foto: Mads Dalegaard
En gennemsnitlig prisstigning på omkring 1000 kroner årligt for at få hentet sit skrald er ikke noget, der falder i god jord hos alle borgere i Hedensted Kommune.
Annonce

Hedensted: Det bliver dyrere at komme af med sit skrald, når Hedensted Kommune næste år indfører en ny affaldsordning med flere opdelte spande ved hver husstand.

Prisen stiger til 2910 kr. om året per husstand, hvor den før lå på gennemsnitligt 1887 kr. - afhængigt af, hvor mange kilo skrald, man fik hentet.

Til gengæld er der fremover mulighed for at sortere i otte fraktioner ved hjemmet og slippe for nogle ture til genbrugsstationen.

Men det er ikke alle borgere, der er glade for den nye ordning. Det fremgår af et længere kommentarspor på Facebook, hvor Folkebladet har bragt en artikel om ordningen.

Her er langt de fleste vrede over udsigten til en prisstigning.

- Hvorfor skal en husstand med kun en person betale det samme, som en husstand med fire-fem personer. Det er da fuldstændig urimeligt - det er simpelthen en ommer, skriver Lene Due Nielsen.

- Vi sorterer allerede selv vores affald i dag og har kompostbeholder i haven, så for vores vedkommende bliver det desværre en regning på ca. 2400 kr. mere i forhold til i dag. Hvorfor skal vi straffes for det, spørger Linda Overgaard Jørgensen.

- Hmmm, undrer mig lidt. Hver gang noget skal være mere "grønt", bliver det altid mere dyrt, skriver René Kistrup Petersen.

Annonce

Tegnebog taber, men klima og klode vinder

Enkelte mener dog, at der er grund til at glæde sig over den nye ordning.

- I bund og grund en ok løsning. Vi skal fremover sortere mere, og det sker nok først, når det bliver nemmere at komme af med det sorterede affald. Og det bliver nok ikke nemmere at komme af med det, end hvis det bliver hentet på ens egen grund. Ærgerligt min tegnebog taber, men klima og klode vinder nok på det, skriver Paw Nielsen.

- Selvfølgelig skal vi sortere mere. Dog synes jeg, at der skal åbnes op for en tømning hver fjerde uge til halv pris. Mange enlige kan nøjes med det, og det er urimeligt, at de skal betale fuld pris for tømning af halvt fulde spande, skriver Johannes Aslak.

Den nye affaldsordning forventes at træde i kraft 1. maj 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Vejle For abonnenter

Ny vej fra ådalen til Uhrhøj rammer familie med fem børn: Kjærs jord bliver skåret midt over

Annonce