Annonce
Vejle

Borgere under 65 år har også brug for hjælp, når de mister

Man kan også have behov for hjælp fra Vejle Kommunens sorgteam, selvom man er yngre end 65 år. Det vil sundheds- og forebyggelsesudvalget gøre noget ved med udvalgsformand Peder Hummelmose (V) i spidsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Vejle Kommune tilbyder samtaler til borgere over 65 år, som har mistet deres ægtefælle. Der er ønske om at udvide tilbuddet, men loven spænder ben.

Vejle: Sorg over at have mistet en ægtefælle rammer lige hårdt, uanset om man er 63 eller 66 år gammel - eller 33 år for den sags skyld.

Derfor undrede det en borger, at han ikke fik Vejle Kommunes tilbud om tre sorgsamtaler, efter at han havde mistet sin hustru.

Han henvendte sig derfor til formanden for sundhedsudvalget, Peder Hummelmose (V), med sin undren, og forklaringen lød, at Vejle Kommune på eget initiativ ikke må tage kontakt til borgere under 65 år, der har mistet deres ægtefælle eller samlever.

Derfor gælder tilbuddet kun den ældre del af befolkningen.

På seneste møde i sundheds- og forebyggelsesudvalget blev det drøftet, hvordan Vejle Kommune alligevel kan tilbyde sin hjælp og støtte til den yngre del af befolkningen, som rammes af sorg efter at have mistet.

- Argumentet for ikke at tilbyde hjælp skulle være, at når du er yngre, så har du børn og et større netværk, der kan hjælpe dig. Men jeg har den holdning, at er du yngre, så går det også ud over dine børn. Der er ikke kun ens egen sorg at tage hensyn til, men også de pårørendes sorg, siger udvalgsformand Peder Hummelmose.

Annonce

Lægerne er i kontakt med folk i forvejen, når der sker et dødsfald. Derfor vil vi tale med de praktiserende læger om, at de kan henvise pårørende til kommunens sorgteam.

Peder Hummelmose (V), udvalgsformand

Lægerne kan være indgangen

Han oplevede, at resten af sundheds- og forebyggelsesudvalget var enige med ham i, at hvis der kan findes penge på næste års budget, så skal kommunen forsøge at løse denne opgave.

Men fordi loven altså forbyder kommunen at tage kontakt til borgere under 65 år, så kræver det en anden indgangsvinkel. Løsningen findes måske hos de praktiserende læger.

- Lægerne er i kontakt med folk i forvejen, når der sker et dødsfald. Derfor vil vi tale med de praktiserende læger om, at de kan henvise pårørende til kommunens sorgteam, lyder forslaget fra Peder Hummelmose.

Hvis den pågældende borger er interesseret i hjælp fra kommunens allerede eksisterende sorgteam, bliver man derefter tilbudt op til tre besøg.

Forvaltningen har vurderet, at en udvidelse af sorgteamets opgaver til også at gælde de 18- til 65-årige vil komme til at koste Vejle Kommune 500.000 kroner årligt.

- Det er baseret på, at der årligt cirka falder 250 borgere under 65 år væk, forklarer Peder Hummelmose.

Han håber, at der bliver fundet de nødvendige penge i kommunens budget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

540 løbere deltog i crossløbet

Annonce