Annonce
Erhverv

Borgerlige er klar med millioner: - Citychefen har en pointe

City Vejle vil gerne på budgettet, når byrådet om en måned tager hul på budgetforhandlingerne. Det forslag støttes umiddelbart af Dan Arnløv (K) og Per Olesen (V). Foto: Mads Dalegaard
Dan Arnløv (K) og Per Olesen (V) er positive stemt over for City Vejles forslag om milliontilskud til detailhandlen.

Vejle: Citychef Andreas Kiis Antonsens opråb til Vejle Byråd i Vejle Amts Folkeblad søndag om at støtte City Vejle med et årligt tilskud på tre millioner kroner i fem år falder ikke på gold jord i byrådets konservative enmandsgruppe.

- Citychefen har faktisk en pointe. Jeg foreslog faktisk selv for år tilbage, at byrådet afsatte en pulje til udvikling af detailhandlen i Vejle, og i lyset af den kannibalisering af detailhandlen, som Gammelhavn-projektet vil føre med sig, synes jeg faktisk, at de politikere, der har stemt for projektet, skylder at give den eksisterende detailhandel en hjælpende hånd, lyder det fra viceborgmester Dan Arnløv (K).

Kræver penge til centre

Hans byrådskollega i borgmesterpartiet Venstre, Per Olesen, er også venlig stemt over for citychefens oplæg til budgetforhandlingerne.

Han vil dog brede snakken ud til også at omfatte Vindinggård Center og Bredballe Center.

- Jeg vil, hvis jeg skal støtte tilskuddet til City Vejle, foreslå, at vi ud af de midler, vi bruger til vores detailhandel-indsats, afsætter 100.000 kroner årligt til hver af de to centre. De er blevet lidt glemt i indsatsen for midtbyen og centerbyerne, selvom de er vigtige for vores bosætningsstrategi, siger Per Olesen.

Han tilføjer, at pengene til de to centre skal bruges til at lave aktiviteter, der skaber liv i centrene.

Det er i sidste ende det samlede byråd, der skal vedtage et eventuelt tilskud til detailhandlen og det vil ske i forbindelse med årets budgetforhandlinger, som starter om en lille måneds tid.


I lyset af den kannibalisering af detailhandlen, som Gammelhavn-projektet vil føre med sig, synes jeg faktisk, at de politikere, der har stemt for projektet, skylder at give den eksisterende detailhandel en hjælpende hånd.

Dan Arnløv (K)


Dan Arnløv understreger, at detailhandlen står foran en udfordring, selv hvis byrådet afsætter et tilskud til detailhandlen på budgettet.

- Hvis detailhandlen i Vejle midtby og centerbyerne kommer på budgettet, må de ikke hvile på laurbærrene. Og til butikkerne vil jeg sige, at det ikke er det offentlige, der skal redde dem i en tid med øget nethandel, oprustning fra nabobyerne og corona. Vi kan hjælpe med en håndsrækning, men det er dem selv, der skal udvikle sig og tage kampen op, siger Dan Arnløv.

Annonce

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige porno'poeter' skæmmer musikfestival og hvordan kan de blive ved at slippe afsted med den slags klamheder?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Annonce