Annonce
Ikast-Brande

Borgermøde om Sandfeld-mølle afholdes i RemisenBrande

Omtrent sådan vil den næsten 200 meter høje vindmølle opleves på knap tre kilometers afstand fra Stendalsvejs udmunding i Nørregårdsvej (computervisualisering fra idéoplægget).
26. januar er der borgermøde om forslaget om at flytte en stor vindmølle fra Thy til Sandfeld ved Brande

Brande: Før jul godkendte et byrådsflertal det idéoplæg, der på sigt skal gøre det muligt for Uhre Wind og Siemens Gamesa at flytte en 197 meter høj syv MW testvindmølle fra Østerild i Thy til Sandfeld vest for Brande. Idéoplægget er nu blevet offentliggjort i sin helhed og kan ses på kommunens hjemmeside.

Desuden blev det besluttet at afholde et borgermøde om planerne inden udgangen af januar og dermed inden udgangen af den fire-ugers høringsperiode, der er fastsat for idéoplægget.

Borgermødet afholdes i RemisenBrande den 26. januar, hvor alle interesserede kan høre mere om vindmølleprojektet, planprocessen og den kommende miljøvurdering af projektet.

Annonce

Deltagelse i borgermødet kræver dels forhåndstilmelding senest mandag den 24. januar kl. 12.00, dels fremvisning af gyldigt coronapas ved indgangen samt at man er iført enten mundbind eller visir, når man ikke sidder ned.

Eventuelle høringssvar skal være Ikast-Brande Kommune i hænde senest 2. februar.

Testvindmølle

Siemens Gamesa er interesseret i at beholde vindmøllen som testmølle, som blandt andet kan bruges til test af nye komponenter og features.

Byrådet besluttede allerede tilbage på et møde i juni at igangsætte den planlægning, der skal gøre det muligt for vindmøllelauget Uhre Wind og Siemens Gamesa at flytte den 197 meter vindmølle med en rotordiameter på 154 meter fra Østerild til Sandfeld.

På det sidste byrådsmøde inden årsskiftet godkendte et byrådsflertal på 18 mod fire at sende idéoplægget i offentlig høring i fire uger fra 5. januar. Udover Fælleslisten stemte Dansk Folkepartis Bo Sand Kristensen og de konservatives Kirsten York Helms imod planerne om at flytte testvindmøllen til Sandfeld. Resten af byrådet stemte for.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Ikast-Brande

Kommunalt krav om coronapas indført i to omgange

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce