Annonce
Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Borgerne i Sandvad er ikke tilfredse med det svar, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kom med på samrådet torsdag. De savner stadig svar på, om de kommende beboere på Center Sandvad er farlige. Arkivfoto: Lars Lindholm
Efter torsdagens samråd med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), står borgerne i Sandvad stadig tilbage med uvished og frustrationer.

Sandvad: Meldingen fra borgerne i Sandvad er helt klar.

"Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye."

Efter et samråd på Christiansborg torsdag formiddag mellem udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og blandt andre Christoffer Melson (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF), står borgerne i Sandvad tilbage med lige så mange spørgsmål som før mødet.

Annonce

Samrådet havde ellers til formål at få klargjort mere præcist, hvem de kommende beboere på Center Sandvad er, og om hvorvidt beboerne stadig skal flytte ind grundet den store protest fra borgere og Vejle Kommune.

Svaret fra Mattias Tesfaye i denne sag var dog en klar gentagelse.

- Jeg stoler på Udlændingestyrelsens beslutning i denne sag, og beboerne flytter ind som planlagt, sagde ministeren på samrådet.

Provokerende

Det svar var hverken Christoffer Melson eller Kristian Thulesen Dahl tilfredse med. I frustration valgte Kristian Thulesen Dahl at kalde ministeren for direkte provokerende og Christoffer Melson sagde, at han var skuffet over ham (ministeren red.).

Og netop skuffet er den følelse, som Lars Lindholm i dag står tilbage med. Han er formand for Hovedkær Lokalråd og bosat ved Sandvad.

- Jeg havde ikke de store forventninger inden mødet, men jeg blev bare bekræftet i, at Mattias Tesfaye endnu engang ikke var godt forberedt. Det meste af tiden læste han bare op fra et stykke papir, og jeg synes hans præstation var meget skuffende, fortæller Lars Lindholm.

Han har sammen med mange andre borgere længe efterspurgt svar på, om de kommende beboere på centret er farlige, da det netop er det, som gør folk i Sandvad utrygge.

Jeg havde ikke de store forventninger inden mødet, men jeg blev bare bekræftet i, at Mattias Tesfaye endnu engang ikke var godt forberedt. Det meste af tiden læste han bare op fra et stykke papir, og jeg synes hans præstation var meget skuffende.

Lars Lindholm

På samrådet blev Mattias Tesfaye spurgt om det samme, men hertil svarede han, at han ikke kunne udtale sig om beboerne og gentog blot, at der var tale om flygtninge med særlige behov.

For nylig har Udlændingestyrelsen valgt at indsætte et vagtværn, som i døgndrift har til formål at passe på beboerne på centret, da de mener, at borgerne i Sandvad har udvist en truende adfærd.

- Jeg synes, det er værd at bemærke, at det er Udlændingestyrelsen og ikke Røde Kors, der har besluttet at indsætte et vagtværn ved centret. Røde Kors mener jo ikke, det er nødvendigt, siger Lars Lindholm.

De cirka 15 flygtninge, som snart flytter ind på det gamle plejehjem i Sandvad, skal bo der indtil 31. oktober næste år, hvor Udlændingestyrelsens lejekontrakt med Vejle Kommune udløber.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

LEDER For abonnenter

Klamydia hærger og plager de unge i Vejle: Så på med kondomet og dyrk nu sikker sex, for fanden...

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

KLUMME For abonnenter

Mogens puster ud oven på en uge med deprimerende læsning: 'Kom så, Birthe Kjær - vi maler byen gul!'

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Husejere i Tirsbæk Bakker føler sig snydt af altmuligmand fra Jelling: 'De er nogle tastaturkrigere, der ikke regner håndværkere for noget'

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Livsstil

Jacob på 78 og de tre friske badepiger nyder det kolde dyp: 'Det er som boblende champagnebrus under huden'

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Navne For abonnenter

Se videoen: De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen - Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce