Annonce
Vejle

Borgerne skal høres: S vil have borgermøde om Rådhustorvet

Skitserne til en renovering af Rådhustorvet i Vejle har vakt meget debat blandt vejlenserne. Nu foreslår Socialdemokratiet, at der holdes borgermøde, inden man lægger sig endelig fast på en model. Skitse: Vejle Kommune/Schønherr

Socialdemokraterne stiller forslag om, at der skal holdes borgermøde, før det besluttes, hvordan Rådhustorvet i Vejle skal restaureres.

Vejle: - Vi har brug for at høre vejlenserne om Rådhustorvet.

Det mener socialdemokraterne i Vejle Byråd. Derfor vil partiet på næste møde i teknisk udvalg i slutningen af denne måned stille forslag om, at der forud for beslutningen om torvets udformning holdes et borgermøde, hvor vejlenserne kan komme til orde.

- Rådhustorvet i Vejle skal også i fremtiden være vejlensernes torv. Det sikrer vi bedst ved, at alle dem, der kender torvet, og som holder af det og lever med det i hverdagen, får mulighed for at komme i direkte dialog med vi politikere, arkitekter og forvaltningen, inden den forestående renovering, siger medlem af teknisk udvalg Alex Vejby Nielsen (S).

Annonce

Det er klart, at indlæggene vil kunne stritte i alle retninger, men så er det vort ansvar som politikere at vælge en løsning. Torvet ser slidt ud. Det er fra en anden tid og trænger til en opdatering.

Alex Vejby Nielsen (S), medlem af teknisk udvalg
Rådhustorvet i Vejle er i dag præget af trapper, og byrådet vil blandt forbedre tilgængeligheden. Arkivfoto: Visitvejle

Respekt for folk og torv

- Forslaget kommer, fordi vi kan se, at mange er interesseret i sagen. Det skal vi tage alvorligt, inden planen for torvet lægges helt fast. Vi tror på, at vi får den bedste dialog, hvis vi har et fælles udgangspunkt. Det er klart, at indlæggene vil kunne stritte i alle retninger, men så er det vort ansvar som politikere at vælge en løsning. Torvet ser slidt ud. Det er fra en anden tid og trænger til en opdatering, men det skal ske i respekt for det nuværende torv og den gamle bydel, som det indgår i, siger Alex Vejby Nielsen.

Forslaget om et borgermøde er ikke afstemt politisk med andre, men han kan ikke forestille sig, at forslaget bliver stemt ned.

- Ikke i så vigtig en sag. Men ellers må vi jo holde vort eget møde. Det er bare bedst med et fælles møde, hvor forvaltningen kan komme til orde, bemærker han.

Rådhustorvet har tidligere været fladt, som det ses på dette foto, der måske er fra omkring 1930'erne. Arkivfoto

Melson vil gerne informere

Formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V) er ikke afvisende over for ideen om et borgermøde. Men han understreger, at der er truffet politisk beslutning af byrådet om, at der skal laves et fladt torv uden trapper efter den skitse, der er lagt frem.

Men mange detaljer er endnu ikke fastlagt. For eksempel hvor Sigurjón Ólafsons skulpturer, der har stået foran rådhuset siden 1955, fremover skal placeres. Christoffer Melson tror derfor, at det mest vil blive et informationsmøde.

- Jeg vil se på forslaget, når det kommer frem. Men det lyder som en fornuftig idé. Omvendt skal vi også have respekt for dem, der deltog i den proces for to år siden og gav deres besyv med. Det kan godt være fornuftigt at give borgerne en ny mulighed for at få stillet deres nysgerrighed om projektet. Jeg tror, at når de hører de forskellige tanker og argumenter, så vil de lige som byrådet kunne se kvaliteterne i løsningen, mener Christoffer Melson.

Tiden går

Diskussionen om Rådhustorvet er efterhånden et par årtier lang. Byrådet har indgået et forlig om at sætte penge af til projektet. Christoffer Melson vurderer, at der er ved at være en vis utålmodighed i byrådet, så han vil gerne have taget fat på sagen i år.

- Vi får også at vide af forvaltningen, at nogle af rørene (kloak og varme) under pladsen er ved at være møre, siger han.

Når han sammenligner med debatten om renoveringen af gågaden for 20 år siden, synes han ikke, at den aktuelle debat er så omfattende i forhold til, hvor væsentlig en plads det er i bybilledet.

- Sådan en plads vil altid vække debat. Meget af det her er synsninger, og så er det vores opgave som politikere at stå på mål for dét, vi synes, er rigtigt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce