Annonce
Trekantområdet

Borgernes ønsker opfyldes: Årets vejpulje fordelt på 16 nye mindre vejprojekter

Nu går Kolding Kommunes vejfolk i gang med at udføre 16 større og mindre vejprojekter rundt omkring i hele kommunen. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Større og mindre vejprojekter for 2,5 million kroner bliver nu gennemført i resten af 2021. Det er årets vejpulje, der finansierer dem - og den pulje betyder bare rigtig meget, siger formanden for byrådets trafikansvarlige udvalg.

Kolding: Så er årets vejpulje fordelt, og det betyder, at Kolding Kommunes vejafdeling nu kan kaste sig over at udføre i alt 16 større og mindre vejprojekter rundt omkring i hele kommunen for en samlet pris af 2,5 millioner kroner.

Det er allesammen ønsker, som Koldings borgere selv har henvendt sig til kommunen med.

Den særlige vejpulje har eksisteret siden 2013, og den bliver brugt til at gennemføre trafikale forbedringer, som borgerne selv har ønsket for at forbedre sikkerheden og fremkommeligheden i deres lokalområder -  og nogle gange også  til at lave trafikale forbedringer i takt med, at nye bolig- og erhvervsområder er skudt op.

I år er puljen større end vanligt stor - nemlig på godt 3,1 millioner kroner, og bortset fra cirka en halv million kroner, så er de penge nu spredt ud på årets 16 projekter. Den sidste slat gemmes som en reserve til projektønsker, der måtte dukke op i løbet af året. Puljen er særligt stor, fordi hele 2020-puljen ikke nåede at blive brugt.


Der er tale om virkeligt borgernære projekter - for eksempel som når borgerne i Skanderup nu får et bump, som skal sænke hastigheden gennem byen.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget


Annonce

Stor betydning

Formanden for Kolding Byråds vejansvarlige udvalg, Jakob Ville (V) fra teknik- og klimaudvalget, er super glad for, at den alt andet lige forholdsvist lille pulje eksisterer.

- For den betyder betyder rigtig meget for rigtig mange. Vi får løbende opgraderet vores vejnet, og der er tale om virkeligt borgernære projekter - for eksempel som når borgerne i Skanderup nu får et bump, som skal sænke hastigheden på vejen gennem byen, siger Jakob Ville.

Prismæssigt varierer de 16 projekter, som 2021-puljen finansierer, fra 20.000 kroner til - som de to absolut dyreste - 500.000 kroner og 700.000 kroner.  Sidstnævnte to projekter vil give bump og lys på Alpedalsvej til Harteværket og et fortov på Vamdrupvej i Ødis.

I den helt billige ende ligger nye blå cykelfelster ved Alminde-Viuf Fælleskole og flytning af en bom i Lindegade i Christiansfeld.

Derudover vil yderligere fire vejprojekter til i alt 850.000 kroner blive realiseret. De skulle egentlig have været udført sidste år for 2020-puljen, men de blev udskudt, fordi de kommunale vejfolk pludselig fik travlt med andre opgaver, som blev rykket frem på grund af coronakrisen.

De fire projekter, som er overført fra 2020 til 2021, betyder, at der nu kommer et fortov på Gl. Tved, en stiforlængelse på Petersbjerggård, en forbedret skolevej i Eltang og byzonetavler på høje standere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce