Annonce
Hedensted

Borgmester beder borgerne om hjælp: Vores smittetal er alt for højt

Borgmester Kasper Glyngø er bekymret over det høje smittetal i den vestlige del af Hedensted. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I den vestlige del af Hedensted Kommune stiger smittetallet kraftigt. Borgmester Kasper Glyngø opfordrer borgerne til at passe på, og kommunen tilbyder nu ekstra rådgivning til coronaramte virksomheder.
Annonce

Hedensted: Hold igen med sociale aktiviteter, lad være med at mødes mere end 10, hold afstand, brug mundbind og hold god hygiejne.

Vi kender efterhånden godt remsen for at forhindre spredning af coronavirus, og alligevel gentager borgmester i Hedensted Kommune Kasper Glyngø (S) de gode råd.

- Jeg vil gerne appellere til særligt borgerne i den vestlige del af kommunen om at bide tænderne sammen og følge anbefalingerne. Vi har et rigtigt højt smittetal, det 12. højeste i landet, siger borgmesteren.

Torsdag nåede antallet af coronasmittede de seneste syv dage således op på 233 per 100.000 indbyggere.


Vi skal virkelig minde os selv og hinanden om, hvor vigtigt det er at overholde restriktionerne, så vi kan få incidenstallet ned.

Kasper Glyngø (S)


I følge borgmesteren er det særligt området fra Løsning og Øster Snede og til resten af den vestlige del af kommunen, at de mange nye smittetilfælde dukker op. Aldersmæssigt er der stor spredning.

- Vi kan ikke sige det med sikkerhed, men man kan godt drage nogle paralleller mellem de områder, hvor smitten stiger, og de områder, hvor der har været smitte på minkfarme, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Testbil fra regionen

Han understreger, at alle mink nu er slået ned, og at den smittekilde derfor er udryddet. Der er desuden indført særlige krav om test og isolation for medarbejdere på minkfarme og deres nære kontakter.

- Derfor har vi også bedt regionens testbil komme til området de næste tre uger, så vi er sikre på, at folk i den vestlige del af kommunen kan blive testet, siger Kasper Glyngø.

Kommunen har desuden særligt fokus på den vandrende arbejdskraft og vil tilbyde særlig rådgivning til virksomheder, som oplever udbrud af smitte blandt de ansatte.

- Vi kan se, at der er smittetilfælde blandt den vandrende arbejdskraft. Det er ofte mennesker, der bor sammen og transporterer sig sammen, og dem har vi faktisk fået ros for at være gode til at opspore og komme i dialog med, siger Kasper Glyngø.

Kommunen er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at følge op på, om der kan gøres mere for at bringe smitten ned. Indtil videre har styrelsen indført et besøgsforbud på kommunens plejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce