Annonce
Vejle

Vej er stadig spærret efter tre uger: Borgmester vil have fuld fart på vejarbejde

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er utilfreds med, at der tre uger efter vandledningsbruddet ikke er kommet gang i udbedringen af skaderne ved Gammelhavn-forbindelsen. Foto: Mette Mørk
Jens Ejner Christensen (V) ser problemerne ved Gammelhavn som et tegn på Vejles trafikale sårbarhed.
Annonce

Vejle: Der er jo ikke nogen, der arbejder her.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er ikke just tilfreds med dén konstatering fra avisens fotograf. Her fredag formiddag står vi ved tunnellen under jernbanen ved Gammelhavn.

Siden 21. oktober har vejen været spærret, efter at der gik hul på en hovedvandledning. I løbet af kort tid fossede 1900 kubikmeter vand ud og ødelagde beton og asfalt i den 15 år gamle konstruktion. Vejen blev øjeblikkeligt spærret - og det er den stadig her tre uger senere.

Derfor huer det ikke borgmesteren, at der ikke er en eneste vejarbejder i sigte. Afspærringen har nemlig været med til at forstærke trafikproblemerne på midtbyens andre veje. Lange bilkøer har hørt til dagens uorden den seneste tid:

- Det bliver jeg konfronteret med, når jeg går rundt i byen. Folk vil vide, hvorfor de skal holde i lange køer for at komme ind i byen, siger borgmesteren.

Det går helt galt, når Vejles gader og veje bliver til motorvej E45.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Efterlyser midlertidig løsning

Det vil borgmesteren også gerne selv. Derfor har han spurgt kommunens teknik- og miljøforvaltning. Og nu forventer han, at der kommer mere fart på arbejdet:

- Det er et træls uheld. Men det viser, hvor sårbar Vejle er, når en af vores vigtige trafikårer bliver afbrudt. Det her kunne ingen forudsige. Men der burde kunne laves midlertidige løsninger, så man i det mindste kan åbne ét spor, siger Jens Ejner Christensen.

Hos forvaltningen kan lederen af vej- og parkafdelingen, Lars Bolander, fortælle, at man fredag sendte en "rykker" til Trefor Vand. Kommunen vil have en status:

- Jeg anerkender, at det er kompliceret, fordi der er skader på betonen under vejbanen. Men nu er der gået tre uger, så vi vil gerne vide, hvad man er nået frem til. Vi har en meget stor interesse i at få genåbnet vejforbindelsen, siger Lars Bolander.

Annonce

Alternative løsninger

Her mandag morgen havde var der endnu ikke svar fra Trefor Vand og selskabets rådgivere. Men borgmesterens interesse understreger, at der er politisk fokus på sagen. Der er brug for forslag til, hvordan man i det mindste midlertidigt kan få trafik igennem tunnellen, der har en daglig trafik på godt 4000 biler.

I et større perspektiv understreger de seneste ugers trafikproblemer, at der skal findes alternative trafikløsninger, mener borgmesteren:

- Det går helt galt, når Vejles gader og veje bliver til motorvej E45, konstaterer borgmesteren, der lige som alle andre Vejle-bilister var vidne til, at trafikken brød totalt sammen, da uheld for nylig lukkede motorvejen to gange på kort tid.

Derfor fortsætter Jens Ejner Christensen og kollegerne i byrådet med at tale kommunens sag over for beslutningstagerne på Christiansborg. Her er der især fokus på at udvide ruten omkring havnen i Vejle, så Østerbrogade og Toldbodvej bedre kan klare den ekstra belastning.

Den spærrede vej og tunnel betyder, at 4000 biler hver dag skal finde andre veje. Foto: Mette Mørk
Annonce

Hjælp fra staten

I kommunens plan for fremtidens trafik har man regnet sig frem til, at det vil koste en halv milliard kroner at opgradere ruten til fire spor fra Horsensvej til Fredericiavej. Og det er blandt andet her, at kommunen håber på hjælp fra staten:

- Vi har en fælles interesse i, at trafikken kan glide, hvis motorvejen er lukket. Derfor burde staten hjælpe til, siger borgmesteren, der blandt andet vil gribe fat i sine partifæller i Folketingets transportudvalg med Kristian Pihl Lorentzen i spidsen.

Vejle Kommune bidrager også selv til trafikproblemerne i midtbyen. Siden midten af september har passagen over Rådhustorvet været spærret på grund af den store renovering. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce