Annonce
Vejle

Borgmester gravede børnebassin til Danmarks bedste svømmehal

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) fik en standsmæssig debut ved sit aller første første spadestik, som han foretog fra sædet af en gravemaskine. Foto: Michael Svenningsen

Fredag middag blev første spadestik til DGI Husets kommende 50 meter bassin gravet med både håndkraft og maskine.

Vejle: Fredag tog Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) sit allerførste første spadestik.

Det skete i den opgravede jord i forlængelse af DGI Husets nuværende svømmehal, som udvides med et 51,5 meter langt bassin, der føjer 16 gange 25 meter baner til de otte baner, svømmehallen råder over i dag.

Jens Ejner Christensen fik en standsmæssig debut. Mens hans forgænger Arne Sigtenbjerggaard (V) og næstformand i DGI Huset, Erik Knudsen, tog deres stik med en spade, kravlede borgmesteren flere trin op for at tage sit.

Han satte sig til rette i hovedentreprenøren K.G. Hansen og Sønners store gravemaskine, og gravede nærmest et lille børnebassin ud i leret.

Det bliver der dog ikke plads til i den nye bygning, men det bliver der i den eksisterende svømmehal, der skal renoveres og bygges om.

Det her er et markant skridt i den positive udvikling, DGI Huset er inde i. Vi ser det som vores vigtigste opgave at fastholde og udbygge aktivitetsniveauet i takt med, at de fysiske rammer forbedres

Erik Knudsen, næstformand for DGI Huset
Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) mente, at det var på sin plads at give spaden videre til tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V), der har siddet for bordenden en stor del af den lange proces, der nu fører til en udvidelse af DGI Husets svømmehal. Foto: Michael Svenningsen

Den største investering

Det samlede projekt beløber sig til 87 millioner kroner, men så får DGI Huset også Danmarks bedste svømmehal, lovede både borgmester og kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

- Vi tager i dag hul på næste etape af DGI Husets udbygning. Det her er den største investering af dem alle, og til efteråret 2019, når alle omklædningsrum og den gamle svømmehal er renoveret, kan vi byde alle velkomne til nye forlystelser i DGI Huset. Og alle her i dag tror på, at det bliver Danmarks bedste svømmehal, sagde Jens Ejner Christensen til tilhørerne.

Annonce

Gav spaden videre

Kulturudvalgsformanden overdragede sit spadestik til den tidligere borgmester og forklarede hvorfor i sin tale til forsamlingen.

- Det er 10 år siden, at vi præsenterede den store plan for DGI Huset, men tre år senere ringede Arne til mig og sagde, at den var helt gal. Planen blev ikke til noget. Vi havde ingen penge, vi måtte fyre folk og spare. Men nu er det lykkedes. Spektrum er bygget, og om to år står svømmehallen færdig. Derfor skal du Arne have lov til at tage mit spadestik, sagde Dan Arnløv.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce