Annonce
Hedensted

Borgmester jagter statslige arbejdspladser: Efter Møgelkær-lukning må vi stå højt på listen

Statsfængslet Møgelkær har 120 arbejdspladser, der forsvinder, når fængslet lukker. Foto: Michael Svenningsen

Den igangværende lukning af Møgelkær Statsfængsel har fået borgmester Kasper Glyngø (S) til at efterspørge nye arbejdspladser i et brev til to ministre. Det er på tide, mener Det Konservative Folkeparti i Hedensted.

Annonce

Møgelkær: Med lukningen af Møgelkær Statsfængsel forsvinder cirka 120 statslige arbejdspladser i Hedensted Kommune.

Tabet har fået borgmester Kasper Glyngø (S) til tasterne.

I et brev til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) minder han om, at afgivelsen strider mod Regeringens ønske om at sikre arbejdspladser i landdistrikterne.

Borgmesteren argumenterer desuden for, at Hedensted Kommune skal tænkes ind i næstkommende udflytning af statslige arbejdspladser.

- Når man ikke giver os statslige arbejdspladser og ovenikøbet nedlægger dem, vi har, så er der grund til at hejse flaget og sige: Kære venner, nu må vi tage et kvantespring op ad listen i forhold til den næste udflytningsrunde, siger Kasper Glyngø.

Lukningen af Møgelkær

Kriminalforsorgen meddelte 1. juni, at Møgelkær Statsfængsel bliver lagt i dvale.Fængslet, der i dag er arbejdspladser for 120 mennesker og har plads til 176 indsatte, lukker inden årets udgang og vil derefter fungere som et reserve-fængsel, der kan tages i brug, hvis behovet for pladser skulle vokse mere end forventet.

Fængslet er udpeget, fordi det består af åbne pladser, som der er for mange af, og fordi det ikke er fleksibelt i forhold til anden brug.

En politisk flerårsaftale, der gælder fra 2018 til og med 2021, dikterer moderniseringen af driften via effektivisering og tilpasning af kapacitet. Politisk står regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne bag aftalen.

Annonce

Ny uddannelse giver ikke job

Helt overset er Hedensted Kommune ikke. Erhvervsakademi Danias nye automationsteknologuddannelse er blevet placeret i Hedensted og åbner på Spettrupvej til august.

Kasper Glyngø medgiver, at den "tæller" og så alligevel ikke.

- Det er meget begrænset, hvad den kan generere. Det vil være lærere, som Dania sender ud. Den giver os ikke ret mange stedbundne arbejdspladser, siger borgmesteren.

Annonce

Foreslår Beredskabsstyrelsen

Han fremhæver i sit brev Kildeparkens byggegrunde som et velegnet sted at placere Beredskabsstyrelsen, fordi den vil være "tæt på styrelsens regioner, den kommende politiskole og flere jyske lufthavne, som bruges til udskibning af beredskabsstyrelsens materiel under internationale operationer".

Beredskabsstyrelsen har i dag hovedsæde i Birkerød, men har det været på tale at flytte den?

- Det aner vi ikke. Det er bare et udspil og noget, som spiller ind i de styrker, vi har som kommune. Der kan være andre bud, og vi vil gerne have en dialog om det, svarer Kasper Glyngø.

Annonce

K har efterlyst handling

Hos Det Konservative Folkeparti i Hedensted Kommune har formand Jørgen Brandt, der ikke sidder i byrådet, i en pressemeddelelse kritiseret Hedensted Kommune for ikke at være aktive nok i forsøget på at score statslige arbejdspladser og for passive i forhold til lukningen af Møgelkær.

- Jeg sætter pris på, borgmesteren nu går aktivt ind i det, men i det sekund, det blev besluttet, at Møgelkær skulle lukkes, skulle man have krævet noget til gengæld, siger lokalformanden, der foreslår, at politikadetskole eller veterancenter placeres i kommunen, gerne på Møgelkær.

Borgmester Kasper Glyngø mener ikke, at kritikken holder vand. Hedensted Kommune har arbejdet for at blive tilgodeset med statslige arbejdspladser.

- Vi har i samarbejde med tolv kommuner i Bussines Region Aarhus peget på, hvad vi synes, vi ville være gode til, og jeg har som borgmester selv været med Det Fælles Landdistriktsråd på Christiansborg for at snakke om statslige arbejdspladser. Vi har prøvet at gøre os synlige, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce