x
Annonce
Vejle

Borgmester: Ked af, at vi ikke handlede anderledes i incestsag

Jens Ejner Christensen er ked af de oplevelser, som Jytte Jensen har haft. Arkivfoto: mette Mørk
Borgmester Jens Ejner Christensen beklager det Jytte Jensen var udsat for i sin barndom. Kommunen vil nu nærlæse dommen inden man vil udtale sig yderligere

Vejle: Den vejlensiske kvinde, Jytte Jensen, har ved Retten i Kolding fået medhold i, at Vejle Kommune er erstatningsansvarlig overfor hende i forbindelse med en incestsag tilbage fra 80'erne. Sagen har været ventet med spænding, da afgørelsen er principiel.

Borgmester Jens Ejner Christensen, (V), har følgende udtalelse til dommen: - Det er en frygteligt tragisk sag, som skete for 35-40 år siden, og jeg har det forfærdeligt med det, som et barn var udsat for i de år. Jeg er på Vejle Kommunes vegne utrolig ked af, at vi ikke den gang handlede anderledes. Det er samtidig vigtigt at understrege, at forløbet på ingen måde afspejler den standard, som vores Familieafdeling i dag leverer. - Men selvom vi burde have handlet anderledes, er vi som kommune også nødt til at få afprøvet ved domstolene, om vores måde at agere på den gang også er ensbetydende med, at vi juridisk set er ansvarlig for handlinger, som skete for over 35 år siden. - Det har været rettens opgave at vurdere, om kommunen handlede korrekt ud fra de regler og faglige standarder, som var gældende for over 35 år siden. Det er på den måde en principiel sag for alle landets kommuner: I hvilket omfang kan vi gøres ansvarlige for fortidens handlinger. - Nu har vi fået kendelsen i dag, og så må vi lige sætte os sammen med vores advokat og læse den grundigt gennem, før vi udtaler os nærmere, siger Jens Ejner Christensen i en udtalelse. Kendelsen er en delafgørelse, hvor Byretten i Kolding senere afgør størrelsen på erstatningen.

Jeg er på Vejle Kommunes vegne utrolig ked af, at vi ikke den gang handlede anderledes. Det er samtidig vigtigt at understrege, at forløbet på ingen måde afspejler den standard, som vores Familieafdeling i dag leverer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge er bange for at overse alvorlig sygdom: Patienterne holder sig væk under coronakrisen

Vejle

Vejle knækker kvote-kurven

Annonce