Annonce
Trekantområdet

Borgmester modtog billede til Obama: Vi må se, om han kan få plads til det på flyveren

Astrid Mønster Tästensen har tegnet et portræt af Obama, som hun håber, at han kan få i gave, når han kommer til byen. Borgmester Jørn Pedersen lover, at portrættet kommer med til SDU, hvor Obama skal holde tale. Foto: Emily Ferm

Når Obama kigger forbi Kolding 28 september, vil han kunne se sig selv portrætteret. 30-årige Astrid Mønster Tästensen, der er tilknyttet Kunstskolen Nordhøj, har tegnet et portræt af den tidligere amerikanske præsident. Onsdag overrakte hun tegningen til borgmester Jørn Pedersen på rådhuset.

Kolding: - Hvor er den flot, udbryder borgmester Jørn Pedersen, idet han får fjernet det sidste papir, og tegningen af Obama kommer til syne. Kunstneren Astrid Mønster Tästensen ser spændt på.

På borgmesterens kontor på rådhuset hænger et andet af 30-årige Astrids kunstværker. Et farvestrålende portræt af borgmesteren.

- Jeg fik det dengang, Kunstskolen Nordhøj åbnede i 2011. Jeg var dernede, og eleverne havde fået til opgave at lave et portræt af enten mig eller Obama. Og det var før, at vi nogensinde havde troet, at Obama ville komme til Kolding. Syv ud af ti elever valgte at portrættere mig, men det fortæller jeg selvfølgelig ikke Obama, hvis jeg får mulighed for at tale med ham, siger Jørn Pedersen og smiler.

Dengang borgmesteren kiggede forbi, valgte Astrid også at male Jørn. Men der gik ikke lang tid, før hun også kastede sig over et portræt af Obama. Og det vil hun gerne have, at han får i gave.

- Jeg har bare lyst til at give ham det. Han ville nok hænge det op på sit kontor, siger Astrid Mønster Tästensen.

Jørn Pedersen rejser sig op og henter et klistermærke til Astrid. "Yes, Kolding can. Welcome Obama" står der på det runde klistermærke.

- Jeg har fundet et lille sødt klistermærke, du skal have, fordi du godt kan lide Obama. Det er mit næstsidste. De andre blev revet væk i går aftes, siger han.

Annonce

Kunstskolen Nordhøj

Kunstskolen Nordhøj har eksisteret siden 2011. Den rummer en treårig uddannelse samt Det arbejdende atelier, hvor færdiguddannede kunstnere dagligt arbejder med deres kunst. Astrid Mønster Tästensen er en del af Det arbejdende atelier.Kunstskolen Nordhøj er en del af Kolding Kommunes beskyttede beskæftigelse, samværs- og aktivitetstilbud for handicap og psykiatri under Senior- og Socialforvaltningen.

Borgmester Jørn Pedersen pakker forsigtigt Astrid Mønster Tästensens portræt ud. Astrid er tilknyttet Kunstskolen Nordhøj. Foto: Emily Ferm

Kan Obama få gaven?

Han sætter portrættet hen i vinduekarmen, indtil det skal med til SDU, når Obama kommer til Kolding.

- Vi prøver at se, om han ikke kan modtage din tegning den dag eller i hvert fald, at han kan få det at se. Det er min plan, for det er nok lidt begrænset, hvor mange gaver han kan have med i flyveren, siger Jørn Pedersen og smiler til Astrid Mønster Tästensen.

Hvis Obama ikke kan modtage gaven fra hende, så får Jørn Pedersen portrættet.

- Det kommer helt sikkert til at få plads herinde på kontoret. Fordi så har jeg igen en historie at fortælle. Både om Astrid, men også om Obamas besøg i Kolding, siger Jørn og peger på en tom vægplads i rummet.

Hvorfor skal Obama have billedet i gave?

- Det skal han, fordi han er sød, siger Astrid Mønster Tästensen.

Hvorfor er han sød?

- Fordi han er en flot fyr.

Astrid Mønster Tästensen har også lavet et portræt af Jørn Pedersen, der hænger på hans kontor. Indtil portrættet af Obama skal med på SDU, får det lov til at pynte på borgmesterens kontor på rådhuset. Foto: Emily Ferm

Udstilling på Koldinghus

Til trods for at Astrid formentlig snart har to af sine kunstværker hængende på borgmesterens kontor, så er Astrid ikke ved første øjekast en dame, som er nem at imponere. Eller rettere. Hun skjuler det godt. Inden mødet med borgmesteren var hun så nervøs, at hun gik ind for at sove igen, inden hun skulle på rådhuset.

- Jeg var lige ved at sove over mig, siger hun.

Hvad skal du lave den dag, Obama kommer til Kolding?

- Jeg skal først hjem og slappe lidt af, og så skal jeg til fløjte. Jeg går til fløjte nede på musikskolen, siger Astrid.

Og det er ikke kun Obama og Jørn Pedersen, som kan få glæde af Astrids kunst. Den 4. november holder Kunstskolen Nordhøj udstilling på Koldinghus, hvor Astrid Mønster Tästensen kan løfte sløret for, at hun blandt andet har portrætteret de fire statsministerkandidater. Udstillingen løber hele november.

På vej ud fra borgmesteren kontor får hun hurtigt øje på de mange portrætter af gamle borgmestre, som hænger på væggene. Måske inspiration til det næste portræt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce