Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

En lang række topchefer i Hedensted Kommune med borgmester Kasper Glyngø (S) i front holder lige nu ekstra god afstand - de er nemlig fanget i hjemmeisolation efter et smittetilfælde til temamøde. Arkivfoto: Mads Dalegaard
På få dage er det såkaldt testkorrigerede incidenstal i Hedensted Kommune flerdoblet. Fortsætter udviklingen, kan en omfattende nedlukning af både skoler, fritidstilbud og kulturliv komme på tale.

Hedensted: De fleste kender velsagtens følelsen af at være fanget til et længere møde, men for en større gruppe af de mest højtstående personer på rådhuset har et seks timers langt temamøde fredag alligevel trukket ekstraordinært langt ud.

Efterfølgende kunne en af deltagerne nemlig berette, at hun var testet positiv for covid-19, hvorfor deltagerne - bestående af blandt andre borgmester Kasper Glyngø (S), kommunaldirektør Steiner Eggen Kristensen, samtlige øvrige topchefer og yderligere seks byrådspolitikere - siden har været i isolation.

Tidligst onsdag - afhængig af resultatet af en ny coronatest - vil det være muligt at vende tilbage til arbejdet som vanlig.

Annonce

Borgmesteren forsikrer dog, at det ikke har haft betydning for det organisatoriske arbejde, at arbejdsgangene pludselig måtte tage sig anderledes ud.

- Det er en lidt mere bøvlet måde at arbejde på, men vi har jo længe været vant til online møder, og langt hovedparten af de administrative medarbejdere arbejder også hjemmefra. Når der samtidig blot er tale om to arbejdsdage, får det ingen betydning, siger Kasper Glyngø (S).

Krydser fingre på de unges vegne

Isolationen kommer i forlængelse af, at Hvirring Sogn forleden blev lukket ned på grund af et større smitteudbrud.

Ligeledes bevæger tallene for Hedensted Kommune som helhed sig i så negativ en retning, at en automatisk nedlukning af hele kommunen efterhånden kan komme på tale.


Alle i Hvirring er lige så ærgerlige over udviklingen som os andre og indstillet på at gøre en indsats.

Kasper Glyngø (S), borgmester


Det kræver, at det såkaldt testkorrigerede incidenstal overstiger 200. I skrivende stund er det på få dage steget fra 30 til 138, svarende til 95 nysmittede.

- Jeg er bekymret, men optimistisk. Når vi snakker med borgerne i den vestlige del af kommunen, som lige nu er hårdest ramt, kan vi se, at de handler, strammer op og gør deres indsats for at knække kurven, siger Kasper Glyngø.

Endnu er det ikke på tale at sætte gang i yderligere forebyggende tiltag, end der allerede er rullet ud. Det være sig i form af blandt andet øget mulighed for at få foretaget en kviktest samt den automatiske nedlukning af skoler, uddannelse, fritidstilbud og kultur på sogneniveau.

- En eventuel nedlukning af hele kommunen vil være frygtelig omsiggribende, men særligt ramme særligt børn og unge, som om nogen har sukket efter at komme tilbage. Så det vil ærgre mig allermest, hvis den gruppe skal betale prisen, siger Kasper Glyngø.

Hvirring Sogn er fortsat langt fra en genåbning.Ved seneste opgørelse tirsdag eftermiddag havde sognet landets højeste smittetryk med 30 nysmittede og et incidenstal på 1515.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce