Annonce
Billund

Borgmester om flere penge til børn og bygninger: - Jeg vil se pengene først

Borgmester Ib Kristensen (V) og Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) er spændte på at se, hvad økonomiaftalen konkret kommer til at betyde i kroner. Arkivfoto
Økonomiaftalen mellem regeringen og KL betyder, at der er flere penge på vej til Billund Kommune. Ib Kristensen vil dog ikke glæde sig for tidligt, mens Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup er godt tilfreds.

Billund Kommune: Flere penge er på vej til Billund Kommune, efter at regeringen og KL, Kommunernes Landsforening, fredag formiddag offentliggjorde den nye økonomiaftale.

Aftalen betyder, at kommunerne samlet set får 1,7 milliard kroner mere til at drive børnehaver, skoler og plejehjem for i 2020. Med aftalen fjernes desuden den sidste rest af omprioriteringsbidraget, der de senere år har pålagt kommunen at spare to procent på den offentlige service.

Borgmester Ib Kristensen (V) synes, at aftalen ser "ganske fornuftig ud", når man ser på kommunerne samlet.

- Det ser ud til, at vi både får til den demografiske udvikling, der er på børn og ældre, og at vi også får lidt ekstra. Når pengene så deles ud på kommunebasis, er det ikke sikkert, at billedet er helt det samme. Derfor er vi meget spændt på at se, hvordan det ser ud, når vi får vores egne tal. Så jeg vil se pengene, før jeg tør sige noget om, hvad jeg mener, vi skal bruge dem på, siger han.

Ib Kristensen håber dog, at aftalen betyder, at Billund Kommune slipper for at lave besparelser eller at lave færre besparelser end planlagt.

Annonce

Aftalen - kort fortalt

Kommunerne får 2,2 mia. kroner mere til velfærd.

Anlægsloftet, det vil sige det, kommunerne kan bygge for, hæves med 1,3 mia. kroner.

En børneplan skal frem mod 2025 arbejde for at indføre lovbundne minimumsnormeringer i daginstitutioner.

S tæt på at juble

Socialdemokraternes gruppeformand Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup er tæt på at juble over aftalen, selv om også hun først i næste uge forventer at få konkrete tal på, hvad aftalen betyder i kroner og øre for Billund Kommune:

- Vi får lige lidt ekstra at gøre godt med, og børneområdet er det, der i min optik skal styrkes. For børnene er vores dyrebareste aktiv.

Hun havde håbet, at minimumsnormeringer i daginstitutioner havde fået en lidt højere prioritet. Ifølge aftalen skal minimumsnormeringer være et lovkrav fra 2025.

- Bedre sent end aldrig, men jeg kunne da godt have tænkt mig, at det var noget, man havde taget fat i allerede nu, siger hun.

Udover børnene ønske Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup at tilgodese nogle af samfundets udsatte grupper af mennesker.

- Pengene skal bruges der, hvor vi i vores valgkamp sagde, at der var plads til forbedringer, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle Boldklub

Befrielsesaktion skabte kortvarig tumult efter kampen mellem Vejle og Kolding

Annonce