Annonce
Vejle

Borgmester om Vejles exit fra TrekantBrand: - Det bliver dyrere for os alle

TrekantBrand skal nu fortsætte uden Vejle. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), tror ikke et sekund på, at Vejle Kommune kommer til at spare penge på at forlade TrekantBrand.

Billund Kommune: Vejle Kommune melder sig ud af TrekantBrand. Det er resultatet af et ekstraordinært byrådsmøde i Vejle.

Der har været byrådspolitikere i Vejle, der har argumenteret for, at Vejle Kommune kan spare penge ved at opbygge sit eget brandvæsen.

- Det nægter jeg at tro på, siger borgmester Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune.

Annonce

Han er sikker på, at både TrekantBrand og det kommende Vejle Brandvæsen vil blive dyrere at drive, end hvis beredskaberne sammen kunne nøjes med at have ét hovedsæde og samarbejde om de nødvendige investeringer.

Derfor har det også været vigtigt for Ib Kristensen at beholde Vejle i samarbejdet, og han er manden bag et kompromisforslag, der kom Vejle-ønskerne i møde. Det kompromis har et flertal i Vejle Byråd altså nu forkastet.

Materiel og samme uddannelse

I forhold til Billund Kommune har han størst frygt, når det gælder flyulykker i Billund Lufthavn. Her vil der også blive indkaldt materiel fra tre stationer i Vejle Kommune, nemlig i Give, Egtved og Vejle.


Det bliver dyrere for os allesammen. Det er ubestrideligt.

Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune


Der kan stadig samarbejdes over kommunegrænser, selvom brandvæsnerne ikke er en del af samme enhed. Derfor er det ikke sådan, at der ikke længere kan hentes hjælp fra Give, Egtved og Vejle. Men det har alligevel en betydning, mener Ib Kristensen.

- Det betyder noget for indsatsen i Billund Lufthavn. Jeg tror kun, det er halvandet eller to år siden, vi havde en stor øvelse derude. Så har brandsvendene den samme uddannelse, fordi de har været igennem det forløb om, hvad de skal gøre, hvis der sker en stor hændelse. Det bliver noget helt andet. Det betyder utrolig meget, at du har et brandvæsen med stor kapacitet, der kan gå ind i en opgave med samme baggrundsviden og samme måde at løse opgaven på, siger han.

Han nævner også den store naturbrand på Randbøl Hede som en hændelse, hvor det havde stor betydning at være en del af TrekantBrand.

Annonce

Hvad med trekantsamarbejdet?

Selvom der har været risiko i noget tid for, at Vejle Kommune ville forlade samarbejdet, så fortæller Ib Kristensen, at der ikke er taget hul på arbejdet med at finde ud af, hvordan samarbejdet kan køre videre uden Vejle Kommune.

Det værste perspektiv for Ib Kristensen er, at trekantsamarbejdet måske er ved at gå op i limningen.

- Jeg frygter, det her kan brede sig meget mere. Pludselig var vi kun tre kommuner i Trekantområdet, der gik ind for et destinationssamarbejde (et samarbejde om turisme, red.), og nu er der én, der forlade TrekantBrand. Hvor har vi så Trekantområdet fremover? Det, synes jeg da, er et stort spørgsmål, siger han.

Vejle forlader TrekantBrand

  1. Politikerne i Vejle er utilfredse med, at regningen for at være med i TrekantBrand skal stige. Det skyldes, at prisen per indbygger skal harmoniseres, og Vejle Kommune betaler i dag mindre end de andre kommuner per indbygger.
  2. Vejle Byråd stemte tirsdag om, hvorvidt Vejle Kommune skulle fortsætte forhandlinger med de andre kommuner. 16 medlemmer sagde nej - 15 ja til fortsatte forhandlinger.
  3. Derefter blev der stemt om at melde sig ud af TrekantBrand. Her ønskede kun Venstre at blive i samarbejdet.
  4. Vejle Kommune forlader TrekantBrand fra og med 2022.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce