Annonce
Fredericia

Borgmester ser fremad: Midtbystrategi skal skabe afklaring for byens gågadestruktur

Borgmester Steen Wrist Ørts (S) ser frem til, at der senere i år kommer en strategi for midtbyen. Kommunen har frigivet 1 millioner kroner til udarbejdelsen af strategien. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Fredericia: Vi skruer først tiden tilbage til 22. oktober sidste år. Her blev Fredericia kåret til landets mest innovative handelsby, da konkurrencen Danmarks Bedste Handelsby 2020 fandt sted i Messe C.

Byforum, voucherkonkurrencer og aktiviteter blev nævnt som nogle af årsagerne til kåringen. Når det kommer til byfornyelse i Vendersgade, er det ikke mange innovative tiltag, der er gjort i de senere år.

Således efterspørger både erhvervs- og ejendomsmægler Niels Henrik Billund og formanden for Fredericia Grundejerforening af 1884, Jens Bilde Jørgensen, en handlingsplan for den del af gågaden, der har oplevet problemer med tomme butikslokaler i de seneste år.

Annonce

Den er på vej, pointerer borgmester Steen Wrist Ørts (S), der også deltog, da dagbladet i september holdt online debatmøde om emnet. Dengang som formand for by- og planudvalget.

- Status er, at vi har frigivet midler til at udarbejdelsen af en midtbystrategi. Den skal kigge på mange ting – blandt andet gågadestrukturen – og det er vigtigt, at det bliver en bred og involverende proces, siger Steen Wrist Ørts.

Er midtbystrategien en sikkerhed for, at der kommer vished over, hvad der skal ske med eksempelvis gågaden i Vendersgade?

- Det kommer an på, hvor de, der skal arbejde med strategien, lander henne. Men der har været et politisk ønske om at kigge på gågadestruktur, parkering og byens pladser. Og så håber jeg, at det ender med noget, der kigger fremad, siger Steen Wrist Ørts.

Dette skal midtbystrategien indeholde

  • En strategisk plan for byens pladser
  • En strategisk plan for gådegadestruktur, herunder Vendersgade
  • Projektering af den fremtidige udformning af Gothersgade mellem Sjællandsgade og Oldenborggade
  • Plan for klimasikring i forbindelse med J.B. Nielsens Plads
  • Udarbejdelse af anlægsoverslag til forbedringer
  • Gennemgang af parkeringssituationen i Fredericia Midtby, med henblik på fremtidig planlægning af parkering i bymidten
  • Strategisk greb på trafikafvikling også for bløde trafikanter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Annonce