Annonce
Fredericia

Borgmester svarer igen på bekymringer fra havne-naboer: - Det er noget, der skal lyttes til

Beboer Ib Bertelsen har på vegne af karréforeningen Langebro klaget over støj fra containerhåndteringen på havnen, og han frygter, at det bliver værre, hvis Vesthavnen udvides og containtertrafikken øges, som ADP A/S ønsker det. Foto: Søren Gylling
Kanalbyen vil fortsat være Fredericias fyrtårn i byudvikling, og der skal være fredelig sameksistens mellem boliger og erhverv. Det betyder fokus på adskillelsen mellem de to dele af hensyn til naboerne, lover borgmesteren, som også garanterer for en uvildig behandling af havnens ønsker.

Fredericia: Om nogle år vil Vesthavnen være vokset adskillige meter ud i Lillebælt, og havneområdet være fyldt med containere. Det er i hvert fald det ønske ADP A/S netop har afleveret til Fredericia Kommune.

Havnens ønske er blevet mødt med uro fra de nærmeste naboer, hvor Ib Bertelsen på vegne af ejerforeningen Langebro har efterlyst om politikerne har glemt visionen for byudvikling af kanalbyen. Beboerne frygter ikke for deres udsigt, men for den støj, projektet har risikere at medføre.

Borgmester Steen Wrist (S) er ud over at have det øverste politiske ansvar for Fredericia Kommune og næstformand i havneselskabet. Fredericia Dagblad har sendt rejst beboernes bekymring overfor borgmesteren. Han har valgt at besvare spørgsmålene på skrift.

Annonce

Beboerne ved Langebro/Sdr. Voldgade er bekymret for om kommunens vision for byudvikling af Kanalbyen er skudt i baggrunden for hensynet til erhvervshavnen. Hvordan ser du på det som borgmester?

- Byudvikling og erhvervsudvikling skal gå hånd i hånd i Fredericia. Derfor har der løbende i planlægningen af området været fokus på balancen og adskillelsen mellem havn og by, og boliger og erhverv – en balance, der også skal bevares fremover. Det gælder også hensynet til naboerne.

Kanalbyen har i årevis været fyrtårn i byudviklingen. Skal det fortsat være det?

- Kanalbyen skal fortsat kendetegne Fredericia og være det fyrtårn i byudviklingen, som vi både kender det som i dag og ønsker, at det skal være i fremtiden. Hele havneudviklingen er en samlet del af Fredericias DNA som et unikt produktionscentrum og en udviklingsmotor. Der skal være den nødvendige sameksistens.


Hele havneudviklingen er en samlet del af Fredericias DNA, som et unikt produktionscentrum og en udviklingsmotor. Der skal være den nødvendige sameksistens.

Borgmester Steen Wrist (S)


Lytter til bekymring

Forstår du beboernes bekymring for, at erhvervshavnen rykker tættere på?

- Erhvervshavnen kommer ikke fysisk tættere på boligerne med forslaget til udvidelse, men jeg kan godt forstå, at sådan en udmelding umiddelbart kan skabe bekymring, hvis man er nabo. Det er bekymringer, der skal lyttes til, og her er det vigtigt med information og dialog i processen. Derfor er det godt, at der er helt faste rammer og lovgivning for den proces, der nu er i gang i forhold til høring og sagsbehandling.

Hvordan og hvornår er byrådet blevet orienteret om planerne?

- Fagudvalget er orienteret i foråret og byrådet op til offentliggørelse.

Du er selv næstformand i ADP. Kan borgerne stole på, at ADP’s ønsker bliver behandlet uvildigt?

- Udvidelsen af havnen sker i en kommunal og statslig myndighedssagsbehandling, der følger den gældende lovgivning. Den er den samme for alle virksomheder, også ADP. Så ’ja’, også her er loven lige for alle.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Fredericia For abonnenter

Forsvarer placering af nyt teststed på Prangervej: - Vi sørger for god oversigt og parkeringspladser

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce