Annonce
Vejle

Borgmester til studenter: Jeres forsømte forår må ikke gå i glemmebogen

De tre studenter kom på arbejde, da der skulle skovles jord ned omkring det nyplantede bøgetræ. Foto: Flemming Larsen
Tre af årets studenter var fredag eftermiddag med til at plante et bøgetræ i Mariaparken. De modtog samtidig den nyindstiftede "Bøgeprisen".
Annonce

Vejle: Der var alenlangt fra den råbende, syngende og dansende flok studenter, som hvert år plejer at danse rundt om bøgen på Rådhustorvet, til den gruppe på tre rolige studenter fra Vejle Tekniske Gymnasium, Rødkilde Gymnasium og Campus Vejle, som fredag eftermiddag ankom til Mariaparken.


Dansen om bøgen er en god tradition, som er blevet brudt som så meget andet i år

Jens Ejner Christensen, borgmester


Her skulle de være med til at plante et bøgetræ for på den måde at markere, at årets dans om bøgen måtte aflyses.

- Dansen om bøgen er en god tradition, som er blevet brudt - som så meget andet i år, sagde borgmester Jens Ejner Christensen (V) til de tre studenter.

De var på forhånd blevet udvalgt til at være med til at plante træet og desuden modtage den til lejligheden nyindstiftede Bøgepris.

- Jeres forsømte forår skal ikke gå i glemmebogen. Derfor planter vi et træ for at minde om, at I blev studenter det år, hvor vi måtte lave om på en masse ting på grund af corona, lød det i borgmesterens tale til de tre studenter.

Annonce

Fest og godt humør

De var blevet udvalgt til Bøgeprisen, fordi de i løbet af deres skoletid har været med til at gøre en særlig indsats for det sociale fællesskab - også på tværs af uddannelsesinstitutionerne i byen.

Lasse Siersbæk Forsberg har siddet i festudvalget på Rødkilde Gymnasium og været en del af udvalget bag Piknik Party i Byparken, fortæller han.

Fra venstre ses borgmesteren, Nanna Vinther Midtgaard, Alberte Horsted, Lasse Siersbæk Forsberg og citychefen. Foto: Flemming Larsen 

Alberte Horsted fortæller, at hun måske er blevet udvalgt, fordi hun altid er i godt humør og har hjulpet til og vist rundt, når der har været åbent hus på Campus Vejle.

Nanna Vinther Midtgaard fra Vejle Tekniske Gymnasium fortæller, at hun har siddet i festudvalget og været med til at planlæger mange forskellige sociale arrangementer.

Annonce

Specielt og ærgerligt

De tre nyudsprungne studenter var enige om, at det var en lidt speciel oplevelse at plante et bøgetræ i stedet for at danse om det.

- Det er ærgerligt, at det har været nødvendigt at lave om på traditionen, sagde Nanna Vinther Midtgaard, og Alberte Horsted tilføjede:

- Især nu, når det er så traditionsrig en ting at gøre i Vejle.

- Ja, det kunne have været sjovt at få lov til, supplerede Lasse Siersbæk Forsberg.

Men de tre studenter blev alligevel enige om, at plantningen af bøgetræet var et godt alternativ, når tingene nu ikke kunne være anderledes.

Annonce

Særlig placering

Det lille bøgetræ er blevet placeret i Mariaparken, som er Vejles mindepark, netop for at kommende generationer skal huske på, at 2020 var et særligt år for byens studenter, fortæller Andreas Kiis Antonsen, citychef i CityVejle, der også har været med til at indstifte Bøgeprisen.

Bøgetræet plantes samtidig også som en del af kommunens træstrategi, og teamleder ved Materielgården Niels-Peter Brændeskov fortæller, at træets placering er nøje planlagt i den del af Mariaparken, hvor der i forvejen står nogle store, gamle træer, som med tiden forgår og skal udskiftes.

Her passer det unge bøgetræ godt ind ved siden af det høje fyrretræ og det lysåbne egetræ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce