Annonce
Trekantområdet

Borgmester tror på en udvidelse af motorvejen: - Det handler ikke bare om Kolding

Borgmester Jørn Pedersen (V) tror også på, at en eventuelt udvidelse af motorvejen omkring Kolding vil få betydning for antallet af biler i Kolding midtby og lette på nogle af de udfordringer, der kan være med trafik i byen. Arkivfoto: Søren Gylling
Regeringens trafikplan, der indeholder et udspil til en udvidelse af motorvejen omkring Kolding, er et vigtigt skridt mod at løse de trafikale udfordringer på E45, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Kolding: Borgmester Jørn Pedersen (V) har i lang tid drømt om en udvidelse af motorvejen omkring Kolding. Torsdag kom den drøm et skridt tættere på at gå i opfyldelse, da regeringen ved middagstid præsenterede sin store plan for, hvordan man kan forbedre infrastrukturen i Danmark.

Af udspillet fremgår det, at motorvejen omkring Kolding skal udvides, sådan at den de fleste steder har seks spor og enkelte steder otte. Jørn Pedersen glæder sig over regeringens udspil.

- Men jeg er behersket glad, for jeg har jo været glad før, hvor det lige pludselig ikke blev til noget alligevel. Det vigtigste er dog, at en udvidelse nu er med i regeringens udspil, for det er jo første step på vejen til at komme helt i mål, siger borgmesteren.

Denne gang tør Jørn Pedersen dog godt håbe på, at en udvidelse bliver til virkelighed.

- Jeg tror faktisk, at det er gået op for de fleste politikere, at det ikke handler om Kolding, men det er en problemstilling for hele Danmark. Det er en trafikkorridor, hvor trafikken bare stopper, hvis det går galt, siger han.

Borgmesterkandidat Villy Søvndal (SF) mener, at torsdag var en stor dag set med Kolding-briller.

- Og i virkelighedens verden har jeg svært ved at se, hvem der skulle kunne forhindre, at det bliver en realitet, siger han.

Annonce

Godt for erhvervsudvikling

En analyse fra Dansk Industri har tidligere vist, at de mange tilbagevendende bilkøer på motorvejen rundt om Kolding koster samfundet så mange penge, at en udvidelse af denne strækning på motorvejen er det større vejprojekt i hele Danmark, der allerbedst kan betale sig samfundsøkonomisk.

Men en udvidelse af motorvejen omkring Kolding vil også have helt lokale fordele, peger Jørn Pedersen på.

- Det betyder, at vi ikke risikerer negativ erhvervsudvikling, for vi kan simpelthen risikere, at der er nogen, der ikke vil etablere sig i Kolding, fordi der er udfordringer på motorvejen. Det var til dels det, man så i Vejle, inden Vejlefjordbroen blev udvidet. Det samme kunne man tænke ved Kolding, siger borgmesteren.

Villy Søvndal er enig.

- Bilisterne slipper for den daglige gene med at holde i kø, og der er heller ingen tvivl om, at det får en positiv betydning for, hvor virksomhederne i fremtiden vælger at placere sig, siger han.

Udvidelsen af motorvejen omkring Kolding forventes at have en anlægsudgift på omkring 600 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce