Annonce
Vejle

Borgmesteren får nye magtmidler i coronakampen: Og han er klar til at bruge dem

- Esbjerg og Vejle oplevede det samme: Vi gik fra få smittede til at være i top på meget kort tid. Derfor var jeg heller ikke en af dem, der begyndte at kræve større oplukning, da vi havde lave smittetal, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V). Arkivfoto: Mette Mørk
Aftalen om genåbning lægger op til, at kommunerne selv kan gennemføre restriktioner, der skal bremse lokale smitteudbrud - for eksempel lukke institutioner.

Vejle: Kommunerne får ekstra magt i kraft af den aftale, som regeringen i nat indgik med alle Folketingets partier minus Nye Borgerlige.

Ifølge aftalen er der enighed om, at kommunerne skal have mulighed for blandt andet at lukke kommunale institutioner - og den mulighed er Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), klar til at bruge:

- Vi har fulgt alle anbefalinger og retningslinjer indtil nu - og det bliver vi ved med, siger borgmesteren, der naturligvis glæder sig over udsigten til et mere åbent Danmark.

Annonce

Ordlyden i aftalen er, som følger:

Aftalepartierne er desuden enige om, at det kommunale niveau - som supplement til de beføjelser, de statslige myndigheder har i dag - skal have bedre muligheder for at iværksætte tiltag og restriktioner lokalt. Det betyder, at kommunerne skal have øgede beføjelser til for eksempel at lukke kommunale institutioner med videre, når der sker en lokal stigning i smitten. Aftalepartierne er enige om, at regeringen tager initiativ til hurtigt at sikre kommunerne disse beføjelser.

Vejle er en af de kommuner, der kæmper med smitten. Aktuelt er kommunen i top-10 over kommuner med højst smittespredning. Derfor er Jens Ejner Christensen da også opmærksom på, at det kan være nødvendigt med regionale tiltag:

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) har i de seneste uger blandt andet været omkring teststedet i Ågård Forsamlingshus for at følge, hvordan indsatsen mod corona-virus forløber. Privatfoto: Lars Schmidt

- Og det er jeg klar til. Vi kan jo se, hvordan tallene kan udvikle sig i for eksempel Esbjerg. Her oplevede man det samme som i Vejle, hvor vi gik fra få smittede til at være i top på meget kort tid. Derfor var jeg heller ikke en af dem, der begyndte at kræve større oplukning, da vi havde lave smittetal, siger borgmesteren.

Møde med imam og præst

Ifølge Jens Ejner Christensen fortsætter Vejle kampen for at få smitten ned. Han har blandt andet haft møde med en præst og en imam fra Løget - et af de områder, der er hårdest ramt:

- Vi prøver, om vi kan bruge deres netværk til at komme ud med vores budskab. Samtidig har vi talt om, at vi måske skal sende corona-ambassadører i gule veste rundt med håndsprit og hjælpe med at forklare, hvad det betyder, at en familie er i isolation - om det for eksempel er ok, at børnene går ned og leger på legepladsen, siger borgmesteren.


Vi har det nok alle på den måde, at det er blevet lidt hverdag med corona, så vi slækker lidt på afspritning og andre forholdsregler.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle


Personligt har han foreslået et system, hvor der hænger afspritnings-klude i opgangene, så beboerne kan tørre gelænderet af, når de går op til deres lejlighed:

- Jeg ved ikke, om det sker, men det er en måde at få hver enkelt til at hjælpe med at beskytte os mod smitten, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce